Op 28 maart 2020 vindt het VOO Congres plaats! Het thema is 'School & Armoede'. Deze dag is voor beleidsmakers, ouders, leerkrachten, directeuren en bestuurders. Wij bieden een gevarieerd en leerzaam programma samengesteld met lezingen, workshops, live interviews, ontmoeting, discussie en zelf beleven en ervaren. € 99 per persoon, GRATIS VOOR LEDEN! Beperkt plaats, dus schrijf u direct in.

Bekijk hier het programma en meld u aan!

Bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad

Er bestaat de mogelijkheid tot het instellen van een bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad (BMR). Deze raad behandelt thema’s die vallen op bovenbestuurlijk niveau.


Instellen van een BMR

Er zijn veel eisen aan het instellen van een dergelijke raad. Niet alleen het bevoegd gezag, maar iedere GMR die bij de bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad is betrokken moet hiermee instemmen. Indien dit gebeurt is, moet er ook een reglement worden vastgesteld waarin de taken en bevoegdheden van de BMR staan beschreven.

Elles Verschoor
Beleidsadvies

Elles Verschoor is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en ouderparticipatie.

Meer over Elles

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

Carnaval of verkleedfeest, daar ging het de afgelopen week om, naar aanleiding van een oudervereniging van een school in het oosten van het land, die had besloten om het feest geen carnaval meer te noemen. ‘Omd ...