Bram Buskoop

Bram Buskoop  Beleidsadviseur

Bram werkt sinds 2019 als beleidsadviseur bij de Vereniging Openbaar Onderwijs. Bij de VOO houdt hij zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van medezeggenschapsraden en de thema’s kansengelijkheid en burgerschap.


Over Bram

Bram woont in de Noord-Hollandse gemeente Purmerend. Hij studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en was gemeneenteraadslid in Purmerend. Naast beleidsadviseur is hij ook toezichthouder bij de Purmerendse Scholengroep (PSG) en docent op de Universiteit van Amsterdam.

Jarenlang heeft Bram allerlei posities gehad in de medezeggenschap op de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast werkte hij onder meer bij de studentenvakbond ASVA Studentenunie en bij het College Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Zijn ervaring als lid van de medezeggenschap gebruikt hij graag in zijn werk als beleidsadviseur.

“Onderwijs gaat niet alleen over CITO-scores en cijfers. Het is dé plek waar kinderen samenkomen en van elkaar leren. Burgerschap, het vinden van je identiteit en het ervaren van hoe de wereld in elkaar zit en in elkaar zou kunnen zitten zijn heel belangrijke opgaven van het onderwijs.”


Contact met Bram

E-mail: [email protected]
Telefoon: 036 – 533 15 00

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helaas is armoede nog steeds een groot -en groeiend- probleem in Nederland. Het CPB verwacht dat in 2024 zo’n 7% van de kinderen in ons land opgroeit in armoede. Dat zijn gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas en houdt u er rekening mee dat er nog meer zijn die net niet aan de definitie voldoen, maar bij wie het ook geen vetpot is.