Bram Buskoop

Bram Buskoop  Beleidsadviseur

Bram werkt sinds 2019 als beleidsadviseur bij de Vereniging Openbaar Onderwijs. Bij de VOO houdt hij zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van medezeggenschapsraden en de thema’s kansengelijkheid en burgerschap.


Over Bram

Bram woont in de Noord-Hollandse gemeente Purmerend. Hij studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en was gemeneenteraadslid in Purmerend. Naast beleidsadviseur is hij ook toezichthouder bij de Purmerendse Scholengroep (PSG) en docent op de Universiteit van Amsterdam.

Jarenlang heeft Bram allerlei posities gehad in de medezeggenschap op de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast werkte hij onder meer bij de studentenvakbond ASVA Studentenunie en bij het College Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Zijn ervaring als lid van de medezeggenschap gebruikt hij graag in zijn werk als beleidsadviseur.

“Onderwijs gaat niet alleen over CITO-scores en cijfers. Het is dé plek waar kinderen samenkomen en van elkaar leren. Burgerschap, het vinden van je identiteit en het ervaren van hoe de wereld in elkaar zit en in elkaar zou kunnen zitten zijn heel belangrijke opgaven van het onderwijs.”


Contact met Bram

E-mail: [email protected]
Telefoon: 036 – 533 15 00

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). 



Het openbaar onderwijs heeft een actief-pluriforme opdracht. Dit betekent dat het onderwijs bijdraagt aan ‘de ontwikkeling van de leerling met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Daarom kunnen kinderen godsdienstig of humanistisch vormingsonderwijs krijgen. Niet alle openbare scholen weten wat ze 'moeten', maar vooral ook niet wat er tegenwoordig mogelijk is bij het invulling geven aan deze wettelijke verplichting. Modern vormingsonderwijs is een kans om leerlingen op openbare scholen wat extra's te bieden op de thema's socialisatie en persoonsvorming.  



popup-close

Blijf op de hoogte van de laatste updates met onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks nieuwe artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of maandelijkse updates over openbaar onderwijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.