Ondanks dat 95% van de scholen de MR betrekt bij besteding van NPO-gelden, is er op lang niet alle scholen al ingestemd door de MR met de plannen. Dit is wel verplicht.
Woensdag 18 mei zijn wij vanaf 13:00 telefonisch niet bereikbaar vanwege onze Algemene Ledenvergadering. Donderdag 19 mei zijn wij weer vanaf 09:00 bereikbaar.
Elke vijf jaar houdt de VOO zich intensief bezig met een specifiek thema die (ouders in het) onderwijs aangaat. Voor de periode 2020-2025 is dat het thema ‘School & Armoede’.
Er zijn veel negatieve gevolgen van het in armoede leven als kind. Er zijn op school negatieve effecten op cognitieve ontwikkeling en de leerprestaties. Dit betekent dat kinderen die in armoede opgroeien vaak niet de potentie kunnen ontwikkelen die ze wel hebben, waar kinderen van rijkere ouders dat wel kunnen. Daardoor heeft deze groep kinderen ook een hogere kans later zelf in armoede te leven. Door gelijke kansen voor kinderen te creëren, worden de negatieve gevolgen beperkt.
In onze kennisbank vindt u meer informatie over hoe om te gaan met armoede op school. Onder andere de handreiking ‘Omgaan met armoede op scholen’ en de handreiking ‘MR en Armoede’ vindt u hier. Deze handreiking is geschreven door Mariëtte Lusse (lector Ouders in Rotterdam Zuid, Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (associate lector Hanzehogeschool Groningen) in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.
Meer over BramJanny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.
Meer over JannyOndanks dat 95% van de scholen de MR betrekt bij besteding van NPO-gelden, is er op lang niet alle scholen al ingestemd door de MR met de plannen. Dit is wel verplicht.