De kranten staan vol met berichten over onderwijs en geld. Scholen klagen over te weinig geld, de minister en Tweede Kamer wijzen op geld wat op de plank blijft liggen, maar hoe zit het nu voor uw school/bestuur?
De Vereniging Openbaar Onderwijs is toonaangevend op het gebied van medezeggenschap in het onderwijs: grondlegger van de WMS, de grootste opleider voor medezeggenschap, auteur van het Zakboek medezeggenschap, initiatiefnemer van de Landelijke Commissie voor Geschillen en één van de uitvoerders van het door OCW gefinancierde Project Versterking Medezeggenschap. Met gespecialiseerde adviseurs en een landelijk netwerk van de beste trainers helpen wij u op weg bij de medezeggenschap op uw school.
De medezeggenschapsraad (MR) beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs. Scholing van (G)MR-leden wordt daarom gestimuleerd en gefinancierd door de overheid. Bij de VOO vindt u het meest complete scholingsaanbod aanbod voor medezeggenschap: cursussen, op-maat-trainingen, workshops, netwerkbijeenkomsten en masterclasses.
In de trainingen van de VOO komen de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de MR en GMR aan de orde en wordt er getraind aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zowel ouders als leerkrachten en schoolleiders nemen deel aan onze trainingen. Vaak gezamenlijk, omdat de MR immers vooral effectief is als de verschillende geledingen goed met elkaar samenwerken. Samen leven, samen leren.
De MR Academie is dé e-learning omgeving voor alle MR-leden in het onderwijs. Volg een gratis demonstratie!
Bekijk cursusMR Start is dé standaard basiscursus voor beginnende MR-leden bestaande uit één bijeenkomst.
Bekijk cursusMR Effectief is dé cursus waarbij u meer leert over samenwerken en vergaderen in de MR.
Bekijk cursusMR Verdieping is dé verdiepende cursus waarbij u meer leert over de rechten van de MR.
Bekijk cursusMR Plus is dé uitgebreide basiscursus voor MR-leden bestaande uit twee bijeenkomsten.
Bekijk cursusMR Compleet is dé complete basiscursus voor MR-leden bestaande uit drie bijeenkomsten.
Bekijk cursusMR op Maat is dé maatwerkcursus waarbij u op basis van uw wensen een cursus ontwikkelen.
Bekijk cursusDe VOO organiseert regelmatig gratis webinars voor huidige, toekomstige of potentiële MR-leden!
Bekijk cursusMR Voorzitterschap is dé cursus waarbij u leert over de belangrijke eigenschappen van voorzitters en secretarissen.
Bekijk cursusMR en Achterban is dé cursus waarbij u meer leert over het betrekken van ouders en personeel bij het MR-werk.
Bekijk cursusTijdens deze cursus leert u meer over de begroting, het formatieplan en het jaarverslag en de rol van de MR hierbij.
Bekijk cursusTijdens deze cursus leert u meer over de belangrijkste aspecten bij fusie en de rol van de MR hierbij.
Bekijk cursusTijdens deze cursus leert u meer over hoe medezeggenschap binnen een integraal kindcentrum georganiseerd kan worden.
Bekijk cursusTijdens deze cursus leert u meer over waar het schoolplan uit moet bestaan en wat de rol van de MR hierbij is.
Bekijk cursusTijdens deze cursus leert u meer over hoe de MR en directie samen een goed activiteitenplan of jaarplan kunnen opstellen.
Bekijk cursusTijdens deze cursus leert u meer over hoe de MR invloed kan uitoefenen bij het vaststellen van het werkverdelingsplan.
Bekijk cursusTijdens deze cursus spreken MR en schoolleiding samen over onderlinge verwachtingen voor de toekomst.
Bekijk cursusTijdens deze bijeenkomst krijgen MR en bevoegd gezag inzicht in en spreken over hun onderlinge samenwerking.
Bekijk cursusOPR Start is dé standaard basiscursus voor OPR-leden bestaande uit één bijeenkomst.
Bekijk cursusLMR Start is dé basiscursus voor (beginnende) leerlingen in de MR bestaande uit twee online bijeenkomsten.
Bekijk cursusMR Start is the basic course for MR (Participation Council) members and consists of one meeting.
Bekijk cursusTijdens deze bijeenkomst leert u als ambtelijk secretaris meer over de ontwikkelingen in uw vakgebied.
Bekijk cursusDe kranten staan vol met berichten over onderwijs en geld. Scholen klagen over te weinig geld, de minister en Tweede Kamer wijzen op geld wat op de plank blijft liggen, maar hoe zit het nu voor uw school/bestuur?