MR op Maat

Home - Cursussen - Medezeggenschap - MR op Maat

MR op Maat is dé maatwerkcursus voor MR-leden in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

Met MR op Maat kiest u zelf uw onderwerpen! Kies twee van de onderstaande onderwerpen die u interessant vindt en wij maken er een mooie cursus van. Mist u een onderwerp? Laat het ons dan weten en we kijken wat er mogelijk is. U kunt kiezen uit de volgende modules:

Module 1: Relatie GMR en MR

Tijdens deze module krijgt u meer uitleg over wat de relatie tussen de GMR en de MR is, bijvoorbeeld als het gaat om het kiezen van GMR-leden, maar ook wie welke rechten heeft. En het gaat over hoe GMR en MR goed met elkaar contact kunnen onderhouden.

Module 2: Relatie GMR en raad van toezicht

Zoals de naam al zegt, heeft elke stichting een orgaan dat toezicht houdt. Maar waarop houdt de raad van toezicht dan precies toezicht? En welke rechten heeft de GMR als het om de RvT gaat? In deze module leert u er alles over.

Module 3: MR en Achterban (wettelijk)

Tijdens deze module leert u meer over de wettelijke kant van de relatie tussen de MR en de Achterban. Bijvoorbeeld over wat verplicht is met betrekking tot het doen van verslag, het organiseren van een ouderraadpleging en openbaarheid van vergaderen. U kunt ook de complete cursus MR en Achterban volgen.

Module 4: MR en Achterban (praktisch)

Tijdens deze module leert u meer over de praktische kant van contact met de achterban, oftewel: hoe het concreet in de praktijk kan gaan. Bijvoorbeeld over het inrichten van een website, het versturen van een nieuwsbrief en gebruiken van sociale media om de achterban te bereiken. U kunt ook de complete cursus MR en Achterban volgen.

Module 5: MR en Verkiezingen

Binnenkort verkiezingen voor de MR organiseren? Tijdens deze cursus leert u alles over hoe dit volgens de voorschriften van de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) moet en wordt gekeken hoe de MR voor voldoende kandidaten kan zorgen.

Evaluaties

Na elke cursus vragen we onze cursisten om de cursus te evalueren. Gemiddeld scoren onze cursussen ruim hoger dan een 8,0. Een specificatie van de evaluaties per cursus kunt u vinden bij cursusevaluaties.


 • Praktische informatie

  Aantal deelnemers

  • Online: 3-12 deelnemers
  • Fysiek: 6-20 deelnemers

  Doelgroep en niveau

  • Doelgroep: personeel, ouders en (in het vo) leerlingen
  • Niveau: mbo-3 en hbo

  Materialen

  • PowerPoint cursusleider
  • Materialen die behoren bij de twee door u gekozen onderwerpen

  Tijdsduur en studiebelasting

  • 5 uur totaal: 2,5 cursus en 2,5 uur zelfstudie

   

 • Kosten

  Op locatie

  Voor deze cursus op uw eigen locatie, klik op ‘Aanvragen’ hieronder.

  • Leden: €837,25 | Voor maximaal tien deelnemers. Bij meer dan tien personen geldt een meerprijs van €21,25 per persoon.
  • Niet-leden: €985,- | Voor maximaal tien deelnemers. Bij meer dan tien personen geldt een meerprijs van €25,- per persoon.

  De bedragen zijn exclusief maatwerk- en reiskosten.

  Individuele inschrijving

  Niet beschikbaar


Meer informatie

Bel met ons cursusbureau via 036 - 533 15 00 of mail [email protected].

Op locatie U kunt MR op Maat op uw eigen locatie organiseren. Aanvragen
Korting Leden krijgen 15% korting op de cursus.

Inschrijven

Er zijn momenteel geen locaties bekend voor deze cursus/training.

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap, identiteit van het openbaar onderwijs en politiek.

Meer over Bram

MR Compleet

MR Compleet is dé complete cursus voor het werk als MR-lid in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

Bekijk cursus

Vier weken gratis VOO Helpdesk

Deelnemers aan deze cursus krijgen tot vier weken na de laatste cursusdag kosteloos toegang tot de VOO Helpdesk, waar zij met al hun vragen over medezeggenschap terecht kunnen. Op werkdagen bereikbaar tussen 10:00 en 13:00 via 036 – 711 6178 en via [email protected].

Raadpleeg de helpdesk

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de VOO helpdesk.

Helpdesk

Vraag de cursus 'MR op Maat' op uw locatie aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor deze cursus op uw locatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het bespreken van de aanvraag.