Activiteiten

VOO zet zich in voor het verbeteren van het onderwijs. Onze belangrijkste activiteiten zijn: kennis delen, cursussen aanbieden en advies geven.

Kennisdeling

VOO deelt een grote hoeveelheid gespecialiseerde kennis met het onderwijsveld. Kijk hiervoor bij onze kennisbank. Daarnaast hebben onze leden gratis toegang tot de ledenomgeving met nog veel meer informatie. Ook kunnen leden contact opnemen met onze helpdesk, waar deskundige VOO-medewerkers u kunnen helpen.

Cursussen

VOO organiseert veel cursussen door het hele land over diverse onderwerpen. Leden krijgen 15% korting op onze cursussen.

Advisering

VOO geeft professionele en uitgebreide begeleiding en ondersteuning aan medezeggenschapsraden, besturen en raden van toezicht. Voor onze leden hebben we tevens onze helpdesk.

Naast onze kennis, cursussen en advies doet VOO nog veel meer:

  • VOO zet zich in voor het belang van het openbaar onderwijs door invloed uit te oefenen in Den Haag. Voor VOO horen alle kinderen te kunnen rekenen op goed onderwijs. Kijk hier voor meer over onze doelstellingen.
  • VOO brengt drie keer per jaar het magazine Onze School uit. Meer over ons magazine? Word lid en ontvang het magazine gratis thuis en digitaal!
  • VOO is een vereniging, wat betekent dat we verantwoording afleggen aan onze leden. Dat doen we onder meer in onze jaarverslagen.
  • In samenwerking met VOS/ABB geven we het Diploma Openbaar Onderwijs uit, gevolgd door studenten aan lerarenopleidingen.

Het lerarentekort: er is maar 1 oplossing en dat is salarisverhoging Iedereen in en om het onderwijs heeft de afgelopen jaren wel iets gezegd over het lerarentekort in het basisonderwijs. Er zijn actieplannen gepresenteerd, zij-instromers worden gestimuleerd, grote steden maken het wonen aantrekkelijker, het kan...In de jaarlijkse School!Week laat het openbaar onderwijs onder het motto ‘Ik ben welkom’ zien waar het voor staat. In 2019 was het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Wat is dat karakter nu precies?   Sinds 2012 staan jaarlijks een week lang de kernwaarden van het...