Op woensdag 22 mei zijn we vanwege de VOO Medezeggenschapsdag de hele dag niet bereikbaar. We staan u graag op 23 mei weer te woord.

Activiteiten

De VOO zet zich in voor het verbeteren van het onderwijs. We adviseren MR’s, besturen en raden van toezicht, bieden cursussen aan en delen onze kennis die we sinds 1866 hebben opgedaan.

Onze activiteiten:

  • We bieden cursussen aan voor medezeggenschapsraden, ouderraden, bestuurders en schoolleiders.
  • We geven advies aan medezeggenschapsraden, besturen en raden van toezicht.
  • Via onze helpdesk staan VOO-adviseurs elke dag klaar om vragen van onze leden over onderwijs en medezeggenschap te beantwoorden.
  • We verzorgen gratis webinars over voor het onderwijs belangrijke thema’s.
  • We maken podcasts over voor het onderwijs belangrijke thema’s.
  • In de kennisbank is veel informatie te vinden over medezeggenschap en onderwijs.
  • Met onderzoeken brengen we de stand van zaken en meningen in kaart.
  • We brengen nieuwsbrieven uit om abonnees op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen.
  • De VOO zet zich in voor het belang van het openbaar onderwijs door invloed uit te oefenen in Den Haag, om zo de doelstellingen van de VOO te bereiken.
  • Als vereniging leggen we verantwoording af aan onze leden via jaarverslagen. Elk half jaar organiseren we een ledenvergadering.

Vragen over onze activiteiten? Neem dan contact op.

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Governance in gesprek is een onregelmatig verschijnende podcast van Hartger Wassink en Marco Frijlink. In deze aflevering gaan Marco en Hartger in gesprek met Marilieke Engbers. Op 21 mei verschijnt haar nieuwe boek 'Eenzaam aan de top' (geschreven samen met Pim Bouwman).Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...