Doelstellingen

VOO heeft als kerndoelstelling dat kinderen van alle achtergronden samen met elkaar naar school gaan. Ons motto is dan ook: ‘Samen leven, samen leren‘.

Kinderen horen niet op school of waar dan ook gescheiden te zijn op basis van de levensbeschouwing of het geloof van hun ouders. Daarom zetten we ons in voor het concept School!, zonder de toevoeging openbaar, christelijk of bijzonder.

Onze hoofddoelen

  • Alle kinderen, ongeacht achtergrond, samen naar school.
  • Democratisering van het primair en voortgezet onderwijs, door de medezeggenschap meer invloed te geven.
  • Optimaliseren van de kracht van medezeggenschap en handvatten geven voor een sterke invloed van ouders, leerkrachten en leerlingen op school.
  • Voeren van dialoog en discussie over het verbeteren van het primair en voortgezet onderwijs en het bevorderen van de kernwaarden van het openbaar onderwijs.

Het lerarentekort: er is maar 1 oplossing en dat is salarisverhoging Iedereen in en om het onderwijs heeft de afgelopen jaren wel iets gezegd over het lerarentekort in het basisonderwijs. Er zijn actieplannen gepresenteerd, zij-instromers worden gestimuleerd, grote steden maken het wonen aantrekkelijker, het kan...In de jaarlijkse School!Week laat het openbaar onderwijs onder het motto ‘Ik ben welkom’ zien waar het voor staat. In 2019 was het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Wat is dat karakter nu precies?   Sinds 2012 staan jaarlijks een week lang de kernwaarden van het...