Nieuws

Kan een passend schooladvies het verschil maken?

Gepubliceerd op: donderdag 19 november 2020

Voor alle kinderen is het van belang dat zij aan het eind van de basisschool een passend schooladvies krijgen voor het voortgezet onderwijs. De VOO zet zich in om de kansengelijkheid voor alle kinderen te bevorderen. Dit betekent dat elk kind dezelfde mogelijkheden zou moeten hebben om op school en in de samenleving mee te doen.

Om alle kinderen deze gelijke kansen te bieden om zichzelf te ontwikkelen, heeft het ministerie recent een handreiking uitgebracht hoe een passend schooladvies tot stand kan worden gebracht. Deze handreiking vindt u in onze kennisbank.

Graag maakt de VOO u ook attent op de serie over dit onderwerp ‘Klassen’ op NPO 1. Kan school het verschil maken? Dat is de vraag die de makers van deze serie, Sarah Sylbing en Ester Gould, zich stelden. Bekijk hier de trailer.

https://youtu.be/R8r5DcDB6X8

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.



Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.