Medezeggenschap

Advies op maat voor medezeggenschapsraden

De VOO biedt begeleiding op maat middels de Servicekaart. De VOO Servicekaart is er speciaal voor medezeggenschapsraden, ouderraden, besturen en raden van toezicht die advies van experts kunnen gebruiken. Het kan gaan om de fusie van scholen, krimp, begrotingen, het opstellen van reglementen of tussenschoolse opvang. Onze adviseurs helpen u graag met deze en andere vraagstukken die er mogelijk spelen.

De servicekaart is er in twee varianten: een 5 uur- en een 10 uur-variant. Afhankelijk van de grootte van het dossier/het set aan vragen die u heeft, kunt u de kaart kiezen. Voor het meelezen, beoordelen en adviseren over financiële stukken (begroting en jaarverslag) raden we u aan een 10 uur-variant aan te schaffen, zodat we in het najaar de begroting en in het voorjaar het jaarverslag kunnen lezen, beoordelen en over adviseren.

De VOO Servicekaart biedt:

 • 5 of 10 uur begeleiding en advisering door VOO-experts;
 • advies op locatie, telefonisch en via e-mail;
 • een vast aanspreekpunt bij de VOO voor al uw vragen.

Vraag een servicekaart aan via onderstaand formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem bij vragen contact op met 036 – 533 15 00 of [email protected].


 • Kosten

  Servicekaart (5 uur advies)

  • Leden: €560,-
  • Niet-leden:662,50

  Servicekaart (10 uur advies)

  • Leden: 1.120,-
  • Niet-leden: 1.325,-

  Extra/losse uren (1 uur advies)

  • Leden: 112,63
  • Niet-leden: 132,50

  De kosten worden vergoed door het bevoegd gezag van de school
  De kosten voor de VOO Servicekaart worden voor medezeggenschapsraden vergoed door het bevoegd gezag, op basis van wettelijk vastgestelde rechten omtrent faciliteiten (artikel 28 lid 2 WMS). U dient hiervoor wel het bevoegd gezag vooraf op de hoogte te stellen dat u deze kosten maakt. Voor een GMR geldt dat dit het College van Bestuur is, voor een MR is dit de schoolleiding. Let wel, toestemming krijgen is niet nodig.

  VOO-leden krijgen korting bij de aanschaf van de Servicekaart. Nog geen lid? Word lid van de VOO en profiteer van korting op advieswerk, de gratis Helpdesk van de VOO en meer!

  Genoemde bedragen zijn exclusief btw.


Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap, identiteit van het openbaar onderwijs en politiek.

Meer over Bram

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66) heeft een initiatiefwetsvoorstel gemaakt met als doel het leerrecht van kinderen te versterken. Het voorstel regelt dat de jeugdarts een belangrijke rol krijgt bij het vast ...