Burgerschap en democratie op school

De VOO zet zich in voor goed onderwijs op alle scholen in Nederland. Voor de VOO betekent goed onderwijs ook dat kinderen in aanraking komen met alle facetten van de maatschappij.

Kinderen horen naast lessen over rekenen, taal en geschiedenis ook via school meer te weten te komen over de maatschappij waar ze in leven. Door inhoudelijk kennis op te doen, maar ook vooral door in aanraking te komen met onze samenleving en democratie. De school is dan ook bij uitstek de plek om deze waarden over te brengen aan leerlingen.

Lees op deze pagina meer over de visie en standpunten van de VOO op gebied van burgerschap en democratie op school.


 

Bram Buskoop
Beleidsadvies

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en identiteitsvraagstukken.

Meer over Bram

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

Lees ook

    De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) vindt dat het salaris van leerkrachten in het basisonderwijs structureel omhoog moet. Een fatsoenlijk salaris is niet alleen rechtvaardig, maar ook noodzakelijk om het lerarentekort op te lossen, stelt de VOO. Marco Frijlink, directeur-bestuurder van de VOO, stelde vorige week...    Wordt de MR tijdig geïnformeerd? Verloopt de overlegvergadering naar tevredenheid? Weet de MR wat er leeft onder de achterban? Deze en meer vragen staan in de MR-scan op infowms.nl. In 10 minuten tijd krijgen MR-leden inzicht in de stand van zaken binnen de MR en...