Eddy Habben Jansen

Beleidsadviseur

Eddy werkt sinds 2021 bij de Vereniging Openbaar Onderwijs. Bij de VOO houdt hij zich bezig met ouderbetrokkenheid, burgerschap en politiek.


Over Eddy

Eddy woont in Utrecht, maar werkte lange tijd in (politiek) Den Haag. Democratisch burgerschap is een belangrijke rode draad door zijn loopbaan. Voor zijn komst bij de VOO was hij beleidsmedewerker bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor stond hij aan de wieg van ProDemos en werkte daar aan tal van projecten op het gebied van burgerschapsonderwijs, democratie en participatie. Eerder werkte hij voor het Instituut voor Publiek en Politiek en schreef onder andere Nederlandse politiek voor dummies en verschillende historische boeken.

Kansengelijkheid en burgerschap staan terecht hoog op de agenda: daar is het nodige te doen. Dat vraagt ook goed samenspel van leerkrachten, leerlingen en ouders.”


Contact met Eddy

T: 036 – 533 15 00

E: [email protected]

Raadpleeg de helpdesk

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de VOO helpdesk.

Helpdesk

Reactie van de VOO op het rapport ‘Grenzen stellen, ruimte laten’ van de Onderwijsraad In het rapport ‘Grenzen stellen, ruimte laten’ poogt de Onderwijsraad in het licht van de democratische rechtsstaat de gren ...Ouders van schoolgaande kinderen -en zeker als die naar de middelbare school gaan- weten het: er komen nogal wat kosten bij kijken. Eerder schreef ik al over de vrijwillige ouderbijdrage en  ...