Eddy Habben Jansen

  Beleidsadviseur

Eddy werkt sinds 2021 bij de Vereniging Openbaar Onderwijs. Bij de VOO houdt hij zich bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.


Over Eddy

Eddy woont in Utrecht, maar werkte lange tijd in (politiek) Den Haag. Democratisch burgerschap is een belangrijke rode draad door zijn loopbaan. Voor zijn komst bij de VOO was hij beleidsmedewerker bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor stond hij aan de wieg van ProDemos en werkte daar aan tal van projecten op het gebied van burgerschapsonderwijs, democratie en participatie. Eerder werkte hij voor het Instituut voor Publiek en Politiek en schreef onder andere Nederlandse politiek voor dummies en verschillende historische boeken.

Kansengelijkheid en burgerschap staan terecht hoog op de agenda: daar is het nodige te doen. Dat vraagt ook goed samenspel van leerkrachten, leerlingen en ouders.”


Contact met Eddy

E-mail: [email protected]
Telefoon: 036 – 533 15 00

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In Friesland zijn de afgelopen jaren zo'n dertig samenwerkingsscholen ontstaan. Deze scholen combineren openbaar onderwijs met andere onderwijsvormen. VOO-voorzitter Marco Frijlink ondersteunt dit concept vanwege de positieve invloed op persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Durk Meijer, die leiding geeft aan zowel een christelijke als een openbare school in Drachten, werkt aan het overbruggen van verschillen tussen deze scholen.