Op woensdag 22 mei zijn we vanwege de VOO Medezeggenschapsdag de hele dag niet bereikbaar. We staan u graag op 23 mei weer te woord.

Eddy Habben Jansen

  Beleidsadviseur

Eddy werkt sinds 2021 bij de Vereniging Openbaar Onderwijs. Bij de VOO houdt hij zich bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.


Over Eddy

Eddy woont in Utrecht, maar werkte lange tijd in (politiek) Den Haag. Democratisch burgerschap is een belangrijke rode draad door zijn loopbaan. Voor zijn komst bij de VOO was hij beleidsmedewerker bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor stond hij aan de wieg van ProDemos en werkte daar aan tal van projecten op het gebied van burgerschapsonderwijs, democratie en participatie. Eerder werkte hij voor het Instituut voor Publiek en Politiek en schreef onder andere Nederlandse politiek voor dummies en verschillende historische boeken.

Kansengelijkheid en burgerschap staan terecht hoog op de agenda: daar is het nodige te doen. Dat vraagt ook goed samenspel van leerkrachten, leerlingen en ouders.”


Contact met Eddy

E-mail: [email protected]
Telefoon: 036 – 533 15 00

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Governance in gesprek is een onregelmatig verschijnende podcast van Hartger Wassink en Marco Frijlink. In deze aflevering gaan Marco en Hartger in gesprek met Marilieke Engbers. Op 21 mei verschijnt haar nieuwe boek 'Eenzaam aan de top' (geschreven samen met Pim Bouwman).Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...