Nieuws

Week van Openbare Scholen 2023: 20 t/m 24 maart

Gepubliceerd op: dinsdag 31 januari 2023

De Week van openbare scholen vindt dit jaar plaats van 20 t/m 24 maart. Op maandagmiddag 20 maart 2023 trappen de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB de Week van Openbare Scholen af met het symposium ‘Het verhaal van de openbare school’. Het symposium vindt van 14.00 uur tot 17.00 uur plaats bij de innovatieve openbare middelbare school UniC in Utrecht.

Het thema dat die middag centraal staat, is de identiteit van het openbaar onderwijs en hoe de openbare school haar verhaal stevig(er) kan neerzetten vanuit haar democratische kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Ook de thema’s (wereld)burgerschap, levensbeschouwing en storytelling hebben een plek op het symposium.

Keynotespreker

Televisiemaker, onderwijsprofessional en ‘kansengelijkheidsstrijder’ Karim Amghar werkt aan een programma over onderwijs in Nederland. Hij neemt als keynotespreker de bezoekers mee in zijn verhaal over openbaar onderwijs en de plek die levensbeschouwing en burgerschap daarin kunnen hebben. Daarna is er een dialoogsessie met een expertpanel en zijn er workshops waarin deelnemers praktisch aan de slag gaan met de thema’s burgerschap, storytelling en kernwaarden uitdragen in de praktijk. Onder andere burgerschapsexpert Bram Eidhof en storytellingspecialist Pauline Seebregts vervullen een rol tijdens deze inspirerende middag.

Eddy Habben Jansen
Beleidsadviseur

Eddy is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.

Meer over Eddy

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helaas is armoede nog steeds een groot -en groeiend- probleem in Nederland. Het CPB verwacht dat in 2024 zo’n 7% van de kinderen in ons land opgroeit in armoede. Dat zijn gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas en houdt u er rekening mee dat er nog meer zijn die net niet aan de definitie voldoen, maar bij wie het ook geen vetpot is.