Nieuws

Tweede Kamer stemt in met wet tegen uitsluiting kinderen

Gepubliceerd op: maandag 6 januari 2020

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) waardoor kinderen niet meer uitgesloten mogen worden van activiteiten als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

Marco Frijlink, directeur-bestuurder van de Vereniging Openbaar Onderwijs, is verheugd dat de Kamer met grote meerderheid het voorstel heeft aangenomen: “Dit is een belangrijke stap in de goede richting en een duidelijk signaal naar het veld. Scholen die activiteiten organiseren waarvan zij vinden dat die belangrijk zijn voor hun leerlingen, moeten ten goede kunnen komen aan alle leerlingen en niet alleen aan die met ouders met een gevulde beurs”.

De wet is een stap in de goede richting en bevordert kansengelijkheid in het onderwijs. Maar er moet nog meer gebeuren. De VOO vindt dat de vrijwillige ouderbijdrage geheel geschrapt moet worden en alle binnen- en buitenschoolse activiteiten via de reguliere bekostiging betaald moeten worden. De komende tijd zal de wet ook in de Eerste Kamer worden besproken. Meer weten over hoe de VOO wil dat kansengelijkheid wordt bevordert? Lees er meer over op onze website!

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helaas is armoede nog steeds een groot -en groeiend- probleem in Nederland. Het CPB verwacht dat in 2024 zo’n 7% van de kinderen in ons land opgroeit in armoede. Dat zijn gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas en houdt u er rekening mee dat er nog meer zijn die net niet aan de definitie voldoen, maar bij wie het ook geen vetpot is.