Tweede Kamer stemt in met wet tegen uitsluiting kinderen

Gepubliceerd op: maandag 6 januari, 2020

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) waardoor kinderen niet meer uitgesloten mogen worden van activiteiten als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

Marco Frijlink, directeur-bestuurder van de Vereniging Openbaar Onderwijs, is verheugd dat de Kamer met grote meerderheid het voorstel heeft aangenomen: “Dit is een belangrijke stap in de goede richting en een duidelijk signaal naar het veld. Scholen die activiteiten organiseren waarvan zij vinden dat die belangrijk zijn voor hun leerlingen, moeten ten goede kunnen komen aan alle leerlingen en niet alleen aan die met ouders met een gevulde beurs”.

De wet is een stap in de goede richting en bevordert kansengelijkheid in het onderwijs. Maar er moet nog meer gebeuren. De VOO vindt dat de vrijwillige ouderbijdrage geheel geschrapt moet worden en alle binnen- en buitenschoolse activiteiten via de reguliere bekostiging betaald moeten worden. De komende tijd zal de wet ook in de Eerste Kamer worden besproken. Meer weten over hoe de VOO wil dat kansengelijkheid wordt bevordert? Lees er meer over op onze website!

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO. Hij vertegenwoordigt de vereniging en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van het verenigingsbureau.

Meer over Marco

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

30 jun 2020

De afgelopen periode kregen we regelmatig te horen dat scholen bezig zijn met het wijzigen van de schooltijden voor het komende schooljaar. De VOO heeft haar handreiking hierover bijgewerkt. Schooltijd valt ond ...