Nieuws

Tweede Kamer stemt in met wet tegen uitsluiting kinderen

Gepubliceerd op: maandag 6 januari 2020

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) waardoor kinderen niet meer uitgesloten mogen worden van activiteiten als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

Marco Frijlink, directeur-bestuurder van de Vereniging Openbaar Onderwijs, is verheugd dat de Kamer met grote meerderheid het voorstel heeft aangenomen: “Dit is een belangrijke stap in de goede richting en een duidelijk signaal naar het veld. Scholen die activiteiten organiseren waarvan zij vinden dat die belangrijk zijn voor hun leerlingen, moeten ten goede kunnen komen aan alle leerlingen en niet alleen aan die met ouders met een gevulde beurs”.

De wet is een stap in de goede richting en bevordert kansengelijkheid in het onderwijs. Maar er moet nog meer gebeuren. De VOO vindt dat de vrijwillige ouderbijdrage geheel geschrapt moet worden en alle binnen- en buitenschoolse activiteiten via de reguliere bekostiging betaald moeten worden. De komende tijd zal de wet ook in de Eerste Kamer worden besproken. Meer weten over hoe de VOO wil dat kansengelijkheid wordt bevordert? Lees er meer over op onze website!

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het openbaar onderwijs heeft een actief-pluriforme opdracht. Dit betekent dat het onderwijs bijdraagt aan ‘de ontwikkeling van de leerling met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Daarom kunnen kinderen godsdienstig of humanistisch vormingsonderwijs krijgen. Niet alle openbare scholen weten wat ze 'moeten', maar vooral ook niet wat er tegenwoordig mogelijk is bij het invulling geven aan deze wettelijke verplichting. Modern vormingsonderwijs is een kans om leerlingen op openbare scholen wat extra's te bieden op de thema's socialisatie en persoonsvorming.  



popup-close

Blijf op de hoogte van de laatste updates met onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks nieuwe artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of maandelijkse updates over openbaar onderwijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.