Nieuws

MR Academie: e-learning omgeving voor medezeggenschapsraden

Gepubliceerd op: dinsdag 2 juni 2020

Vandaag is MR Academie beschikbaar gekomen: een online leer- en kennisdeelomgeving voor medezeggenschapsraden in het primair en het voortgezet onderwijs. MR Academie bestaat uit e-learning cursussen, zoals een basiscursus voor nieuwe MR-leden, een bibliotheek met allerhande relevante informatie en een helpdesk met deskundigen waar abonnees terecht kunnen met hun vragen.

MR Academie is een initiatief van e-learning provider Pluvo, het Ministerie van Onderwijs en de Vereniging Openbaar Onderwijs. Leden van de stuurgroep van het Project Versterking Medezeggenschap hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het cursusmateriaal.

Houd benodigde kennis op peil

Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel medezeggenschapsraden te maken hebben met snelle doorstroom van leden. Het is hierdoor moeilijk om de benodigde kennis op peil te brengen en te houden. MR Academie beoogt medezeggenschapsraden te ondersteunen zo professioneel mogelijk te werken om samen met de directies van scholen te zorgen voor goed onderwijs voor alle leerlingen. Nieuwe MR-leden kunnen nu binnen een week op de hoogte zijn van alle rechten, plichten en de werkwijze van de medezeggenschapsraad.

Leden van medezeggenschapsraden zijn vaak jonge ouders die het erg druk hebben. Het volgen van trainingen schiet er hierdoor nog weleens bij in. Het voordeel van MR Academie is dat de e-learning trainingen 24 uur per dag beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor alle andere content. MR’s kunnen de omgeving ook gebruiken voor het uploaden van hun eigen documenten. Zo zijn deze altijd op een centrale plek beschikbaar.

Alle informatie over de inhoud en werking zijn te vinden op www.mracademie.nl

Meer informatie: [email protected] / 036 303 70 69

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helaas is armoede nog steeds een groot -en groeiend- probleem in Nederland. Het CPB verwacht dat in 2024 zo’n 7% van de kinderen in ons land opgroeit in armoede. Dat zijn gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas en houdt u er rekening mee dat er nog meer zijn die net niet aan de definitie voldoen, maar bij wie het ook geen vetpot is.