Nieuws

Gratis webinar voor potentiële MR-leden: wegens succes herhaald

Gepubliceerd op: woensdag 24 augustus 2022

Tweemaal organiseerde de VOO het MR Introductie, een webinar voor potentiële MR-leden. Allebei zijn ze positief ontvangen, dus volgen er in het najaar extra webinars was voor ouders, leerkrachten en leerlingen die erover nadenken om in de medezeggenschapsraad (MR) van hun school te stappen.

Reacties van deelnemers

Verschillende deelnemers lieten na het webinar een anonieme evaluatie achter. Een greep uit de reacties van de vorige keer:

Duidelijk verhaal, heel goed beeld gekregen van de rechten/ plichten/ taken van de MR, meeste vragen zijn hiermee voorlopig beantwoord. 

Mooie introductie in de wereld van de MR. Fijn om de hoofdlijnen meegekregen te hebben. 

Wist niet goed wat MR-lid zijn exact inhield of dacht ‘doen we even’ en deze webinar heeft iig duidelijk gemaakt dat het een aangelegenheid is dat een serieuze benadering behoeft.

Data MR Introductie: webinar voor potentiële MR-leden

  • 5 september, 19:30 – 20:30, aanmelden is niet meer mogelijk.
  • 11 oktober, 19:30 – 20:30, aanmelden is niet meer mogelijk.
  • 23 november, 19:30 – 20:30, aanmelden is niet meer mogelijk.
  • 6 december, 19:30 – 20:30, aanmelden is niet meer mogelijk.
Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MR Start

MR Start is dé standaard basiscursus voor beginnende MR-leden bestaande uit één bijeenkomst.

Bekijk cursus

De VOO heeft iets nieuws ontwikkeld voor de MR: een checklist. Deze kan de MR gebruiken bij advies- en instemmingsverzoeken die de MR voorgelegd krijgt. Zo weet de MR altijd zeker dat de juiste stappen worden gevolgd.Soms is het onvermijdelijk: een school kan niet langer voortbestaan. Soms komt dat doordat de kwaliteit te lang onder druk staat en het bevoegd gezag geen reële mogelijkheden meer ziet om het tij te keren, bijvoorbeeld doordat het lerarentekort daar niet op te lossen blijkt. Meestal echter heeft het te maken met het leerlingenaantal. Als dat té lang té laag is, heeft dat niet alleen mogelijk consequenties voor de kwaliteit op een school, maar komen ook de financiën onder druk te staan.