Nieuws

Gratis webinar voor potentiële MR-leden: wegens succes herhaald

Gepubliceerd op: woensdag 24 augustus 2022

Tweemaal organiseerde de VOO het MR Introductie, een webinar voor potentiële MR-leden. Allebei zijn ze positief ontvangen, dus volgen er in het najaar extra webinars was voor ouders, leerkrachten en leerlingen die erover nadenken om in de medezeggenschapsraad (MR) van hun school te stappen.

Reacties van deelnemers

Verschillende deelnemers lieten na het webinar een anonieme evaluatie achter. Een greep uit de reacties van de vorige keer:

Duidelijk verhaal, heel goed beeld gekregen van de rechten/ plichten/ taken van de MR, meeste vragen zijn hiermee voorlopig beantwoord. 

Mooie introductie in de wereld van de MR. Fijn om de hoofdlijnen meegekregen te hebben. 

Wist niet goed wat MR-lid zijn exact inhield of dacht ‘doen we even’ en deze webinar heeft iig duidelijk gemaakt dat het een aangelegenheid is dat een serieuze benadering behoeft.

Data MR Introductie: webinar voor potentiële MR-leden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

MR Start

MR Start is dé basiscursus voor MR-leden bestaande uit één bijeenkomst.

Bekijk cursus

Wie per 2024-2025 met de pabo of een tweedegraads lerarenopleiding wil starten, betaalt de eerste twee jaar weer het volledig wettelijk collegegeld. VOO-beleidsadviseur Bram Buskoop: "dit plan is zeer onwenselijk voor het onderwijs en pijnlijk voor iedereen die hard werkt aan het bestrijden van het lerarentekort." De VOO roept Tweede Kamerleden op om dit plan niet goed te keuren en voorstellen in te dienen om lerarenopleidingen financieel een stuk aantrekkelijker te maken ten opzichte van andere hbo- en wo-studies.