Nieuws

Interesse in de MR? Eerste webinar MR Introductie zeer geslaagd

Gepubliceerd op: woensdag 8 juni 2022

Op 1 juni 2022 organiseerde de Vereniging Openbaar Onderwijs een webinar voor mensen met interesse in de MR. Uit de reacties naderhand blijkt dat het webinar zeer geslaagd is. Deelnemers werden in een uur geïnformeerd over wat het MR-werk inhoudt en wat de rol van een MR-lid op school is. Ook is er gesproken over een aantal praktische zaken zoals faciliteiten en tijdsbesteding en was er ruimte voor vragen.

Het webinar MR Introductie geven we vaker. Kijk hier voor de eerstvolgende datum (update 18 juli 2022).

Extra webinar MR Introductie voor mensen met interesse in de MR

Omdat het eerste webinar zo geslaagd is, organiseert de VOO op 14 juni 2022 opnieuw het webinar MR Introductie. Hiervoor kan iedereen met interesse in de MR zich aanmelden. Na dit webinar:

  • weet u waarom medezeggenschap bestaat;​
  • weet u hoe u een bijdrage kunt leveren als MR-lid;​
  • kent u de praktische aspecten van het MR-werk.

Meld u aan voor het gratis webinar MR Introductie

Het webinar MR Introductie vindt plaats op 14 juni 2022 van 19.30 uur tot circa 20.30 uur. De MR kan deelnemers aanmelden en potentiële MR-kandidaten kunnen zichzelf ook aanmelden.

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...



Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).