Nieuws

Extra webinar vrijwillige ouderbijdrage

Gepubliceerd op: maandag 29 augustus 2022

Maar liefst 80 deelnemers volgden het laatste webinar over de vrijwillige ouderbijdrage eind juni 2022. Daarom organiseert de VOO opnieuw een webinar over de vrijwillige ouderbijdrage. Die is op 12 september 2022 om 19.30 uur tot 20.30 uur. Tijdens het laatste webinar werden veel vragen gesteld. Daarom is er na het webinar van 12 september ook een half uur ingeruimd om al uw vragen te beantwoorden.

Vrijwillige ouderbijdrage is hét webinar voor iedereen die meer willen weten over (de rol van de MR bij) de vrijwillige ouderbijdrage. Het webinar is interessant voor MR-leden, ouderraden en schoolbesturen. Tijdens dit één uur durende webinar leggen we beknopt en helder uit wat de landelijke regels rondom de ouderbijdrage zijn en welke rol de MR hierbij speelt.

Bekijk hier de nieuwste VOO-webinars >

Janny Arends
Senior beleidsadviseur

Janny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Janny

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...



Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).