Nieuws

Extra webinar vrijwillige ouderbijdrage

Gepubliceerd op: maandag 29 augustus 2022

Maar liefst 80 deelnemers volgden het laatste webinar over de vrijwillige ouderbijdrage eind juni 2022. Daarom organiseert de VOO opnieuw een webinar over de vrijwillige ouderbijdrage. Die is op 12 september 2022 om 19.30 uur tot 20.30 uur. Tijdens het laatste webinar werden veel vragen gesteld. Daarom is er na het webinar van 12 september ook een half uur ingeruimd om al uw vragen te beantwoorden.

Vrijwillige ouderbijdrage is hét webinar voor iedereen die meer willen weten over (de rol van de MR bij) de vrijwillige ouderbijdrage. Het webinar is interessant voor MR-leden, ouderraden en schoolbesturen. Tijdens dit één uur durende webinar leggen we beknopt en helder uit wat de landelijke regels rondom de ouderbijdrage zijn en welke rol de MR hierbij speelt.

Bekijk hier de nieuwste VOO-webinars >

Janny Arends
Senior beleidsadviseur

Janny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Janny

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De hoge schoolkosten waren al een probleem voor veel gezinnen en door de toenemende armoede leidt dit tot grotere ongelijkheid. Onderwijs-, leerling- en ouderorganisaties sturen de Tweede Kamer een brief met het verzoek een einde te maken aan die ongelijkheid. Laptops en tablets voor school zouden kosteloos beschikbaar moeten zijn voor alle leerlingen en als het aan de ondergetekende organisaties ligt wordt de vrijwillige ouderbijdrage in het primair onderwijs helemaal afgeschaft. "Als de minister kansengelijkheid serieus neemt moet hij ervoor zorgen dat het onderwijs toegankelijk is voor alle kinderen, ongeacht de portemonnee van hun ouders", aldus Marco Frijlink, voorzitter van de VOO (Vereniging Openbaar Onderwijs).