Nieuws

Webinar vrijwillige ouderbijdrage en de ervaringen en inzichten tot nu toe

Gepubliceerd op: maandag 20 juni 2022

Bekijk hier onze meest actuele webinars.

Dit is het eerste schooljaar waarop de wet van toepassing is die bepaalt dat kinderen niet mogen worden uitgesloten van activiteiten. Ook niet als hun ouders/verzorgers de vrijwillige ouderbijdrage niet hebben betaald. Hoogste tijd om te kijken welke ervaringen er zijn opgedaan en welke leerpunten we uit het afgelopen schooljaar kunnen trekken. Tijdens dit gratis webinar delen onze experts hun inzichten en gaan zij in op de rol van de medezeggenschapsraad bij de vrijwillige ouderbijdrage. Daarnaast is ruimte om vragen te stellen over hoe we de wet op een positieve manier kunnen uitleggen.

Datum: maandag 27 juni 2022
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: online via Zoom
Deelname webinar vrijwillige ouderbijdrage is gratis
Inschrijven is niet meer mogelijk. Bekijk hier onze meest actuele webinars.

Over de nieuwe regels

Op 1 augustus 2021 vond een wetswijziging plaats over de vrijwillige ouderbijdrage op school. De wetswijzing houdt in dat alle leerlingen moeten kunnen meedoen met activiteiten die door de school worden georganiseerd. Ook als hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen.

De MR en de vrijwillige ouderbijdrage

Leden van de MR hebben een belangrijke rol bij de vrijwillige ouderbijdrage. Waar let u als MR-lid op, wat zijn uw rechten en wat moet de school in de schoolgids vermelden? In dit webinar gaan we hier op in. Verder wisselen we inspiratie, ideeën en ervaringen uit.

Webinar vrijwillige ouderbijdrage door Janny Arends

Het gratis webinar wordt gegeven door Janny Arends. Zij is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap. Tijdens het webinar vrijwillige ouderbijdrage in 2021 beantwoordde Janny Arends vragen van deelnemers. Dit keer zal zij ook de presentatie voor haar rekening nemen.

Om deel te nemen aan dit gratis webinar kunt u zich hier inschrijven (niet meer mogelijk).

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.