Nieuws

VOO webinar vrijwillige ouderbijdrage: de ervaringen en inzichten tot nu toe

Gepubliceerd op: maandag 20 juni 2022

Dit is het eerste schooljaar waarop de wet van toepassing is die bepaalt dat kinderen niet mogen worden uitgesloten van activiteiten, ook niet als hun ouders/verzorgers de vrijwillige ouderbijdrage niet hebben betaald. Hoogste tijd om te kijken welke ervaringen er zijn opgedaan en welke leerpunten we uit het afgelopen schooljaar kunnen trekken. Tijdens dit gratis webinar delen onze experts hun inzichten en gaan zij in op de rol van de medezeggenschapsraad bij de vrijwillige ouderbijdrage. Daarnaast is ruimte om vragen te stellen over hoe de wet op een positieve manier kan worden uitgelegd.

Datum: maandag 27 juni 2022
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: online via Zoom
Deelname is gratis
Schrijf u nu in!

Over de nieuwe regels van de vrijwillige ouderbijdrage

Op 1 augustus 2021 vond een wetswijziging plaats over de vrijwillige ouderbijdrage op school. De wetswijzing houdt in dat alle leerlingen moeten kunnen meedoen met activiteiten die door de school worden georganiseerd, ook als hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen.

De MR en de vrijwillige ouderbijdrage

Leden van de MR hebben een belangrijke rol bij de vrijwillige ouderbijdrage. Waar moet u als MR-lid op letten, wat zijn uw rechten en wat moet er in de schoolgids worden vermeld? In dit webinar gaan we hier op in. Verder wisselen we inspiratie, ideeën en ervaringen uit. We denken met elkaar na over hoe de wet op een positieve manier kan worden uitgelegd.

Webinar vrijwillige ouderbijdrage door Janny Arends

Het gratis webinar wordt gegeven door Janny Arends. Zij is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap. Tijdens het webinar vrijwillige ouderbijdrage in 2021 beantwoordde Janny Arends vragen van deelnemers. Dit keer zal zij ook de presentatie voor haar rekening nemen.

Om deel te nemen aan dit gratis webinar kunt u zich hier inschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Janny Arends
Senior beleidsadviseur

Janny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Janny

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven