Nieuws

Civitas Christiana verspreidt opruiend nepnieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2024

Deze week viel bij vrijwel alle scholen een brief met een folder van de stichting Civitas Christina op de mat. Hiermee waarschuwt de stichting voor de gevaren van het verzorgen van lessen over seks en seksuele diversiteit op de basisschool.

Waarom scholen dit doen, en hoe belangrijk dit is, beschreven wij eerder al, onder andere in deze column van Marco Frijlink, de voorzitter van de VOO. Organisaties als Civitas Christiana schetsen ten onrechte een onjuist en tendentieus beeld van de integere inspanningen van scholen en leerkrachten om kinderen kennis bij te brengen over hun lichaam en hun ontwikkeling, waardoor ze ook beter in staat zijn hun eigen grenzen te leren kennen én die aan te geven. Onderzoek wijst uit dat kinderen die goed zijn voorgelicht, weerbaarder zijn en later aan seks beginnen dan kinderen die niet goed zijn voorgelicht.

De VOO neemt afstand van de opruiende onzin van Civitas Christiana. Frijlink: ‘hiermee worden ouders op een verkeerd been gezet en goedwillende leerkrachten in een verkeerd daglicht gesteld. Ouders die zich toch zorgen maken roep ik op met hun school in gesprek te gaan en om te horen en te zien wat er nu werkelijk gebeurt in de week van de lentekriebels. Ik weet zeker dat ze dan gerustgesteld weer naar huis gaan.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Relevante nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...



Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).