Nieuws

Civitas Christiana verspreidt opruiend nepnieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2024

Deze week viel bij vrijwel alle scholen een brief met een folder van de stichting Civitas Christina op de mat. Hiermee waarschuwt de stichting voor de gevaren van het verzorgen van lessen over seks en seksuele diversiteit op de basisschool.

Waarom scholen dit doen, en hoe belangrijk dit is, beschreven wij eerder al, onder andere in deze column van Marco Frijlink, de voorzitter van de VOO. Organisaties als Civitas Christiana schetsen ten onrechte een onjuist en tendentieus beeld van de integere inspanningen van scholen en leerkrachten om kinderen kennis bij te brengen over hun lichaam en hun ontwikkeling, waardoor ze ook beter in staat zijn hun eigen grenzen te leren kennen én die aan te geven. Onderzoek wijst uit dat kinderen die goed zijn voorgelicht, weerbaarder zijn en later aan seks beginnen dan kinderen die niet goed zijn voorgelicht.

De VOO neemt afstand van de opruiende onzin van Civitas Christiana. Frijlink: ‘hiermee worden ouders op een verkeerd been gezet en goedwillende leerkrachten in een verkeerd daglicht gesteld. Ouders die zich toch zorgen maken roep ik op met hun school in gesprek te gaan en om te horen en te zien wat er nu werkelijk gebeurt in de week van de lentekriebels. Ik weet zeker dat ze dan gerustgesteld weer naar huis gaan.’

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Relevante nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.