TSO/ Overblijf Compleet

Home - Cursussen - Tussenschoolse opvang - TSO/ Overblijf Compleet

Deze cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten waarin u de volledige basiscursus doorloopt, kunt oefenen met de geleerde vaardigheden in de praktijk en uw eigen ervaringen uitgebreid kunt bespreken in de vervolgbijeenkomsten. Als overblijfmedewerker leert u, door middel van praktische tips en het uitwisselen van ervaringen, omgaan met veelvoorkomende situaties bij het overblijven.

In de cursus is o.a. aandacht voor:

  • Een positief groepsklimaat: hoe zorg je samen voor een veilige omgeving en een leuke en gezellig overblijf? Hoe zorg je voor structuur en heldere regels?
  • Communicatie: hoe communiceer je verbaal en non-verbaal met kinderen, collega’s en ouders? Hoe kun je actief luisteren, overleggen, complimenteren, of iemand aanspreken op ongewenst gedrag?
  • Omgaan met lastig gedrag: hoe herken je naar buiten of naar binnen gericht gedrag? Hoe ga je om met dit ‘lastige’ gedrag, of met pesten? Wat ervaar je als lastig?

Duur 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

U kunt de cursus TSO Compleet op eigen locatie aanvragen. Vul hieronder uw gegevens in of informeer naar de mogelijkheden via 036 5331500 / [email protected]

Kosten  € 2.375,-  voor niet-leden en € 2018,75 voor leden (voor een groep van maximaal 10 personen), inclusief officieel certificaat. Bij meer dan 10 personen vragen wij een meerprijs van € 50,-.

Heeft u eerder een Basiscursus TSO aangevraagd? Deze is met ingang van het schooljaar 2018-2019 vervangen door TSO Compleet.

Meer informatie

Bel met ons verenigingssecretariaat via 036 5331500 of mail [email protected].

Op locatie U kunt TSO/ Overblijf Compleet op uw eigen locatie organiseren. Aanvragen
Korting Leden krijgen 15% korting op de cursus.

Inschrijven

Er zijn momenteel geen locaties bekend voor deze cursus/training.

Elles Verschoor
Beleidsadvies

Elles Verschoor is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en ouderparticipatie.

Meer over Elles

Deelnemers aan deze cursus krijgen tot vier weken na de laatste cursusdag kosteloos toegang tot de helpdesk van de VOO, waar zij met al hun vragen over ouderparticipatie en -betrokkenheid terecht kunnen. Op werkdagen bereikbaar tussen 10:00 en 13:00 uur, via 036-711 61 78.

Inschrijven voor de in-company cursus 'TSO/ Overblijf Compleet'

Om uw organisatie in te schrijven vult u het onderstaande formulier in. Vervolgens zullen wij z.s.m. contact met u opnemen.