Nieuws

Online talkshow: Burgerschap in beweging

Gepubliceerd op: woensdag 26 mei 2021

Op 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur vindt de online talkshow ‘Burgerschap in beweging’ plaats vanuit Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Tijdens deze talkshow wordt gesproken over hoe scholen zelf passend burgerschapsonderwijs kunnen organiseren.

De middag wordt georganiseerd voor schoolleiders, leraren en beleidsfunctionarissen.
Er worden drie rondes gehouden, waarin scholen en experts in gesprek gaan. Zij praten over burgerschapsonderwijs, in verbinding met hun eigen kijk op onderwijs. U kunt zelf ook meepraten en vragen stellen aan het panel of de scholen.

Veel onderwijsinstellingen zijn al enthousiast aan de slag gegaan met burgerschap. Zes PO- en VO-scholen presenteren daarvan hun voorbeelden tijdens deze middag. Zo hopen ze hun collega’s te inspireren om ook werk te maken van burgerschapsonderwijs, dat past bij hun school en dat aansluit bij hun waarden en visie.

Inschrijven voor deze talkshow is niet meer mogelijk.

Deze middag is een gezamenlijk initiatief van de profielorganisaties Verus, VOS/ABB, VGS, Driestar educatief, VBS, VOO, ISBO, de sectororganisaties PO-Raad, VO-raad en Stichting School & Veiligheid.

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...



Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).