Nieuws

Online talkshow: Burgerschap in beweging

Gepubliceerd op: woensdag 26 mei 2021

Op 23 juni van 13.00 tot 17.00 uur vindt de online talkshow ‘Burgerschap in beweging’ plaats vanuit Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Tijdens deze talkshow wordt gesproken over hoe scholen zelf passend burgerschapsonderwijs kunnen organiseren.

De middag wordt georganiseerd voor schoolleiders, leraren en beleidsfunctionarissen.
Er worden drie rondes gehouden, waarin scholen en experts in gesprek gaan. Zij praten over burgerschapsonderwijs, in verbinding met hun eigen kijk op onderwijs. U kunt zelf ook meepraten en vragen stellen aan het panel of de scholen.

Veel onderwijsinstellingen zijn al enthousiast aan de slag gegaan met burgerschap. Zes PO- en VO-scholen presenteren daarvan hun voorbeelden tijdens deze middag. Zo hopen ze hun collega’s te inspireren om ook werk te maken van burgerschapsonderwijs, dat past bij hun school en dat aansluit bij hun waarden en visie.

Inschrijven voor deze talkshow is niet meer mogelijk.

Deze middag is een gezamenlijk initiatief van de profielorganisaties Verus, VOS/ABB, VGS, Driestar educatief, VBS, VOO, ISBO, de sectororganisaties PO-Raad, VO-raad en Stichting School & Veiligheid.

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Bram

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.



Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.