Nieuws

Onderzoek over omgaan met verschillen op de openbare school

Gepubliceerd op: dinsdag 20 februari 2018

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) houdt een enquête onder ouders van kinderen binnen het openbaar onderwijs over het omgaan met verschillen op school. Dit gebeurt in samenwerking met KOOGO, de ouderkoepel van het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal onderwijs in Vlaanderen.

De resultaten van de enquête zullen aan bod komen op de expertmeeting “De openbare school verbindt” op 20 april in Helmond (Nederland). Deze expertmeeting is een samenwerking tussen de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO), VOS/ABB, OVSG, en KOOGO. Met deze enquête willen we de visie van ouders leren kennen op de rol van de school met betrekking tot levensbeschouwing, burgerschapsvorming en actieve pluriformiteit.

Hoe meer ouders deze enquête invullen, des te beter er een betrouwbaar beeld kan worden gegeven van de visie van ouders in het openbaar onderwijs. De enquête kan ingevuld worden t/m zondag 11 maart 2018.

De informatie uit de enquête kan de VOO gebruiken in de verdere advisering, ondersteuning en belangenbehartiging. Ook is de VOO benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en België (Vlaanderen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 mrt 2023

Het is lang geleden dat de lente zo miezerig is begonnen als dit jaar. In allerlei opzichten.