Nieuws

MR-lid? Meld u aan voor het WMS Congres 2022 op 16 november!

Gepubliceerd op: woensdag 19 oktober 2022

Op 16 november 2022 vindt het jaarlijkse WMS Congres plaats. Het congres wordt georganiseerd door Onderwijsgeschillen en is hét moment om ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen als MR-lid. Net als elk jaar organiseert de VOO ook verschillende workshops.

Volgen van workshops

Het WMS Congres 2022 is voor iedereen die betrokken is bij medezeggenschap in het basis- en voortgezet onderwijs, zowel leden van de medezeggenschapsraad als schoolleiders en schoolbestuurders. Verschillende landelijke organisaties dragen bij aan het congres met workshops, waaronder de VOO.

De VOO organiseert dit jaar een zestal workshops. U kunt zich inschrijven voor de volgende VOO-workshops:

  • MR Start, door Janny Arends
  • MR Verdieping, door Bram Buskoop
  • MR en Fusie, door Hans Bloemen
  • De relatie tussen MR, OPR en Passend onderwijs, door Fred Kruidenberg
  • Activerend vergaderen, door Fred Kruidenberg
  • MR en Achterban (vol!), door Maria Jansen

Keuze uit fysieke of online deelname

U kunt zich aanmelden voor het fysieke congres in de ReeHorst in Ede of ervoor kiezen om digitaal deel te nemen. Let op, als u digitaal deelneemt aan het congres is er een beperkt aantal workshops beschikbaar.

De kosten voor het congres voor MR-leden vallen onder redelijkerwijs noodzakelijke kosten en worden daarom vergoed door het schoolbestuur of de schoolleiding. U hoeft geen toestemming te vragen, maar het is zorgvuldig om vooraf aan te geven wat de kosten zijn en wat het doel is van de kosten (artikel 28 lid 2 WMS).

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Bram

MR Academie

Dé online leer- en kennisdeelomgeving voor medezeggenschap!

Bekijk cursus

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.