Nieuws

MR-lid? Meld u aan voor het WMS Congres 2022 op 16 november!

Gepubliceerd op: woensdag 19 oktober 2022

Op 16 november 2022 vindt het jaarlijkse WMS Congres plaats. Het congres wordt georganiseerd door Onderwijsgeschillen en is hét moment om ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen als MR-lid. Net als elk jaar organiseert de VOO ook verschillende workshops.

Volgen van workshops

Het WMS Congres 2022 is voor iedereen die betrokken is bij medezeggenschap in het basis- en voortgezet onderwijs, zowel leden van de medezeggenschapsraad als schoolleiders en schoolbestuurders. Verschillende landelijke organisaties dragen bij aan het congres met workshops, waaronder de VOO.

De VOO organiseert dit jaar een zestal workshops. U kunt zich inschrijven voor de volgende VOO-workshops:

  • MR Start, door Janny Arends
  • MR Verdieping, door Bram Buskoop
  • MR en Fusie, door Hans Bloemen
  • De relatie tussen MR, OPR en Passend onderwijs, door Fred Kruidenberg
  • Activerend vergaderen, door Fred Kruidenberg
  • MR en Achterban (vol!), door Maria Jansen

Keuze uit fysieke of online deelname

U kunt zich aanmelden voor het fysieke congres in de ReeHorst in Ede of ervoor kiezen om digitaal deel te nemen. Let op, als u digitaal deelneemt aan het congres is er een beperkt aantal workshops beschikbaar.

De kosten voor het congres voor MR-leden vallen onder redelijkerwijs noodzakelijke kosten en worden daarom vergoed door het schoolbestuur of de schoolleiding. U hoeft geen toestemming te vragen, maar het is zorgvuldig om vooraf aan te geven wat de kosten zijn en wat het doel is van de kosten (artikel 28 lid 2 WMS).

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram
Janny Arends
Senior beleidsadviseur

Janny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Janny

MR Academie

Dé online leer- en kennisdeelomgeving voor medezeggenschap!

Bekijk cursus

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).