Nieuws

Kernwaardencongres definitief geannuleerd

Gepubliceerd op: woensdag 11 maart 2020

Het kernwaardencongres en het Kindercongres – die beide op 4 november zouden plaatsvinden – kunnen vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) hebben besloten de evenementen definitief te cancelen. De kernwaarden van het openbaar onderwijs zullen nu onder andere via het portaal www.openbaaronderwijs.nu en social media verder onder de aandacht worden gebracht.

Het congres zou oorspronkelijk op 18 maart plaatsvinden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het plan was om op die dag de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs – gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting – te lanceren. Dat kon op 18 maart niet doorgaan vanwege de plotselinge coronalockdown. Besloten werd het congres te verzetten naar 4 november, in de hoop dat de coronacrisis dan voorbij zou zijn. Nu het aantal coronabesmettingen echter weer toeneemt, is het wederom niet haalbaar om het te laten plaatsvinden.

Besloten is om het niet opnieuw te verzetten, maar om de nieuwe kernwaarden onder meer via het portaal www.openbaaronderwijs.nu en social media breed onder de aandacht te brengen. Onderdelen van het congres zullen dus op digitale wijze uitgebreid worden belicht. Ook op de website www.vosabb.nl zal dit gebeuren. Bovendien zal VOS/ABB in het eigen magazine Naar School! de kernwaarden uitgebreid in de schijnwerpers blijven plaatsen.

Iedereen die zich had aangemeld voor het kernwaardencongres, heeft bericht gekregen dat het niet doorgaat. Ook de deelnemers van het Kindercongres zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Marco Frijlink, directeur-bestuurder VOO
Hans Teegelbeckers, directeur VOS/ABB

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.



Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.