Nieuws

Het halfjaarlijks gesprek tussen de RvT en de MR: waardevol of ‘omdat het moet’?

Gepubliceerd op: woensdag 25 oktober 2023

Volgens de richtlijnen dienen de RvT en de MR ten minste twee keer per jaar overleg te voeren. Hoewel de Wet versterking bestuurskracht (Wvb) geen specifieke voorschriften bevat over de vorm van dit overleg en de te bespreken onderwerpen, is het belang van deze gesprekken onmiskenbaar.

Op 7 september hebben de VTOI-NVTK (de belangenorganisatie voor toezichthouders in het onderwijs en kinderopvang) en de VOO voor de eerste keer gezamenlijk een webinar georganiseerd over dit halfjaarlijkse gesprek. Met een opkomst van meer dan 80 deelnemers en zeer positieve reacties is duidelijk geworden dat dit onderwerp van groot belang is voor beide partijen.
Heeft u het vorige webinar gemist? U bent van harte uitgenodigd om het Webinar bij te wonen op 7 november.

Programma:
In het eerste gedeelte van deze onlinebijeenkomst deelt Marco Frijlink, onder meer voorzitter van de VOO en lid van een RvT in het primair onderwijs, zijn praktijkkennis en ervaring. Marco behandelt vragen als:

  • Wat is het belang van het gesprek?
  • Welke onderwerpen kunnen worden besproken?
  • Is het bestuur aanwezig bij dit gesprek?
  • Wie zit het gesprek voor?
  • Wie stelt het programma op?

In het tweede gedeelte gaan we in gesprek met elkaar en is er ruimte voor vragen, een discussie en/of onderlinge uitwisseling. Marian de Regt, beleidsadviseur van de VTOI-NVTK, neemt de rol als moderator op zich.

Dit gratis Webinar is geschikt voor alle RvT en GMR-leden. Bent u lid van een GMR, neem dan uw RvT-leden mee!

We kijken uit naar uw deelname!

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.



Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.