Nieuws

Brief van ouderorganisaties naar minister Slob

Gepubliceerd op: maandag 20 april 2020

Ouderorganisaties hebben een brief gestuurd naar minister Slob. In deze brief brengen zij punten onder de aandacht betreffende de aanpak in het onderwijs rondom de coronacrisis. Reden voor deze brief zijn zorgelijke signalen van ouders.

De brief is inclusief de Vereniging Openbaar Onderwijs door tien ouderorganisaties ondertekend. Er is onder de ouderorganisaties vooral veel waardering voor de wijze waarop de scholen snel hebben omgeschakeld en in staat zijn gebleken ook in deze bijzondere, nieuwe omstandigheden, het onderwijs doorgang te laten vinden. Tegelijk bereiken de ouderorganisaties ook geluiden die aandacht verdienen en die hebben zij nu op een rij gezet.

“We hebben met alle betrokken ouderorganisaties geïnventariseerd welke onderwerpen de komende tijd aandacht verdienen en die onder de aandacht van de minister gebracht. Daarnaast bieden we aan om mee te denken en te helpen bij het komen tot oplossingen. Deze tijd vraagt om effectieve samenwerking. Het is mooi om te zien dat al deze organisaties elkaar dan weten te vinden.”, aldus Marco Frijlink, voorzitter van De Vereniging Openbaar Onderwijs.

Zo vragen de organisaties onder andere aandacht voor de versterking van de driehoek ouder-school-kind, de sociaal-emotionele gevolgen van afstandsonderwijs, ouders die het moeilijk hebben en roepen zij op de ouders te betrekken bij het maken van plannen over een mogelijke (gedeeltelijke) heropening van de scholen.

Lees de brief.
Tips voor afstandsonderwijs vindt u hier.

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

Het openbaar onderwijs heeft een actief-pluriforme opdracht. Dit betekent dat het onderwijs bijdraagt aan ‘de ontwikkeling van de leerling met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Daarom kunnen kinderen godsdienstig of humanistisch vormingsonderwijs krijgen. Niet alle openbare scholen weten wat ze 'moeten', maar vooral ook niet wat er tegenwoordig mogelijk is bij het invulling geven aan deze wettelijke verplichting. Modern vormingsonderwijs is een kans om leerlingen op openbare scholen wat extra's te bieden op de thema's socialisatie en persoonsvorming.  



popup-close

Blijf op de hoogte van de laatste updates met onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks nieuwe artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of maandelijkse updates over openbaar onderwijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.