Scholen(groep)

Meld als school of bestuur uw raden aan als lid!

Al vanaf 202,65 per jaar

Zorg ervoor dat de MR en OR op uw school/scholen kunnen rekenen op deskundig advies. Er valt een keuze te maken uit drie type lidmaatschappen, die hieronder worden toegelicht.

Meld u als schoolbestuur al uw ouderraden, MR’s en GMR aan? Dan krijgt u 10% korting in het eerste jaar op de totaalprijs van alle (G)MR- en OR-lidmaatschappen bij elkaar opgeteld, plus 750 euro korting op elke eerste cursus in elk kalenderjaar.


Uitleg over de onderdelen van het VOO-lidmaatschap

VOO Helpdesk. Met de helpdesk kan elk MR-lid mailen en elke schooldag bellen naar onze helpdesk voor alle vragen over onderwijs en medezeggenschap.

Korting. Leden krijgen 15% korting op onze cursussen en advieswerk. Bij VOO Volledig is 5 uur instructie/begeleiding door een VOO-medezeggenschapsexpert inbegrepen.

Gratis ‘Handboek in de MR’. Hét handboek voor alle beginnende MR-leden. Gratis bij elk lidmaatschap.

Gratis tweejaarlijkse reglementen-check. Elke twee jaar kijken we of het medezeggenschapsreglement en huishoudelijk reglement nog op orde zijn.

MR Academie. Een online leer- en kennisdeelomgeving waarbij elk lid van de MR onbeperkt en 100% zelfstandig kan leren over medezeggenschap. Meer weten? Ga naar www.mracademie.nl.

Instructie/begeleiding. U krijgt een VOO-medezeggenschapsexpert toegewezen die uw school en MR goed leert kennen en bij wie u 5 uur per jaar terecht kan voor uitgebreide ondersteuning.


Contributie school

De contributie wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en is afhankelijk van het aantal leerlingen op school en het aantal MR-leden. 

Met de volgende stappen kunt u de contributie voor uw school berekenen:

  • VOO Simpel = bedrag bij stap 1
  • VOO Basis = bedrag bij stap 1 + kortingsbedrag MR Academie (stap 2)
  • VOO Simpel = bedrag bij stap 1 + kortingsbedrag MR Academie (stap 2) + kortingsbedrag 5 uur instructie/begeleiding (stap 3)

Stap 1 – Bedrag o.b.v. leerlingenaantallen

School primair onderwijs (po)
0-50 leerlingen
51-100 leerlingen
101-200 leerlingen
201-300 leerlingen
301-500 leerlingen
501-750 leerlingen
751 of meer leerlingen
202,65
214,65
238,75
305,86
355,81
436,18
514,21
School voortgezet onderwijs (vo) 514,21
GMR po of vo 285,67

Stap 2 – Kortingsbedrag MR Academie

0-6 MR-leden 440,- (15% korting, normaal 550,-)
7-12 MR-leden 660,- (15% korting, normaal 825,-)
13-18 MR-leden 880,- (15% korting, normaal 1.100,-)
18 of meer MR-leden Neem contact met ons op

Stap 3 – Kortingsbedrag 5 uur instructie/begeleiding

  • 648,- (15% korting, normaal: 762,50)

Contributie scholengroep/bestuur (GMR en alle MR’s en ouderraden worden lid)

  • Kosten voor het lidmaatschap per school, met 10% korting voor het eerste jaar én 750,- korting op de eerste cursus in elk kalenderjaar.

Als u als bestuur uw raden aanmeldt, vul dan het formulier in als bestuur. U kunt het veld met leerlingaantal leeg laten. Wij nemen contact met u op om de precieze aanmeldgegevens met u af te stemmen.


José Pieneman
Medewerker secretariaat

José werkt op het secretariaat van de VOO en houdt zich bezig met de organisatie van cursussen en personeelsbeleid.

Meer over José

Heeft u vragen over de verschillende lidmaatschappen en de bijbehorende bedragen? Neem dan contact op met ons via 036 – 533 15 00 of [email protected].

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De VOO heeft iets nieuws ontwikkeld voor de MR: een checklist. Deze kan de MR gebruiken bij advies- en instemmingsverzoeken die de MR voorgelegd krijgt. Zo weet de MR altijd zeker dat de juiste stappen worden gevolgd.Soms is het onvermijdelijk: een school kan niet langer voortbestaan. Soms komt dat doordat de kwaliteit te lang onder druk staat en het bevoegd gezag geen reële mogelijkheden meer ziet om het tij te keren, bijvoorbeeld doordat het lerarentekort daar niet op te lossen blijkt. Meestal echter heeft het te maken met het leerlingenaantal. Als dat té lang té laag is, heeft dat niet alleen mogelijk consequenties voor de kwaliteit op een school, maar komen ook de financiën onder druk te staan.