Webinar over nieuwe wet ouderbijdrage

Gepubliceerd op: dinsdag 1 juni, 2021

Update: helaas zit ook ons extra webinar met 100 deelnemers helemaal vol. Hieronder kunt u zich inschrijven voor de wachtlijst. Als daar veel belangstelling voor is, organiseren we mogelijk een derde webinar. We houden u daar dan van op de hoogte.

Update: 22 juni zit met 100 deelnemers vol! Vanwege de grote belangstelling wordt dit webinar ook verzorgd op donderdag 1 juli, van 19:30 tot 20:30 uur. Schrijf u hieronder snel in!

Op dinsdag 22 juni organiseert de VOO voor MR-leden een webinar over de vrijwillige ouderbijdrage in het onderwijs. Tijd: 19.30 tot 20.30 uur. Deelname is gratis.


Per 1 augustus  vindt een wetswijziging plaats over de vrijwillige ouderbijdrage op school. De wetswijzing houdt in dat alle leerlingen moeten kunnen meedoen met activiteiten die door de school worden georganiseerd, ook als hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen.

Leden van de MR hebben een belangrijke rol bij de vrijwillige ouderbijdrage en in dit webinar gaan we hier uitgebreid op in. Waar moet je als MR-lid op letten, wat zijn je rechten en wat moet er in de schoolgids worden vermeld. Maar ook willen we met dit webinar inspiratie en ideeën uitwisselen en met elkaar nadenken over hoe de wet op een positieve manier kan worden uitgelegd.

Het webinar begint met een inleiding over de rol van de MR bij de vrijwillige ouderbijdrage en daarna is er volop gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst wordt verzorgd door beleidsadviseurs Elles Verschoor en Janny Arends van de VOO.

Om deel te nemen aan dit webinar kunt u zich met onderstaand formulier inschrijven. Ook is het mogelijk om van tevoren alvast een vraag in te sturen. Graag tot 1 juli!


Ja, zet me aub op de wachtlijst en houdt me op de hoogte:

Webinar ouderbijdrage: wachtlijst

1. Wat is uw naam?(Required)
4. Bent u of is uw MR lid van de VOO?(Required)
5. Voorwaarden(Required)
Elles Verschoor
Beleidsadviseur

Elles Verschoor is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en ouderparticipatie.

Meer over Elles
Janny Arends
Senior beleidsadviseur

Janny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Janny

Raadpleeg de helpdesk

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de VOO helpdesk.

Helpdesk

Deze week stond in het teken van de vrijwillige ouderbijdrage. Op 1 augustus wordt de wet van Peter Kwint en Lisa Westerveld van kracht. Deze wet bepaald dat kinderen niet mogen worden uitgesloten van activitei ...