Nieuws

VOO actief op succesvol WMS Congres

Gepubliceerd op: donderdag 28 november 2019

Op 27 november 2019 vond het jaarlijkse WMS Congres plaats. Op het congres is ruimte voor leden van medezeggenschapsraden en hun gesprekspartners om elkaar te ontmoeten, om workshops te volgen en om in gesprek te gaan met voor medezeggenschap belangrijke organisaties, zoals de VOO.

De VOO verzorgde op tijdens het WMS Congres zeven workshops, waaronder een verkorte versie van onze cursus MR Start, een workshop over financiën en een workshop over contact met de achterban. In de centrale hal van het congres stond de VOO tevens met een kraam. Hier konden MR-leden in gesprek gaan met onze experts op het gebied van medezeggenschap.

Verschillende MR-leden hadden vragen over de VOO en over situaties die zij meemaken in hun werk als MR-lid. Onderwerpen die tijdens deze gesprekken aan bod kwamen waren bijvoorbeeld tijdgebrek, de relatie met het bevoegd gezag van de school en geheimhouding. Ook een vraag hierover? Lees dan vooral meer in onze kennisbank of neem als lid van de VOO contact op met onze helpdesk!

VOO-directeur Marco Frijlink in gesprek met een bezoeker van het WMS Congres

Tijdens de verschillende VOO-workshops op het WMS Congres gingen MR-leden met VOO-experts dieper in op verschillende onderwerpen. Joost Vreuls, trainer bij de VOO, ging in gesprek met leden van de ondersteuningsplanraad (OPR) over het functioneren van de OPR. VOO-trainer Ron van der Wens sprak met (G)MR-leden en bestuurders over het belang van een ambtelijk secretaris voor de medezeggenschap en Jeroen Peters verzorgde een workshop over geldstromen binnen het onderwijs. Daarnaast volgden MR-leden ook een verkorte cursus MR Start en een workshop over contact met de achterban, gegeven door VOO-adviseur Janny Arends. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden om een cursus/workshop voor uw MR te organiseren, neem dan vooral contact op met de VOO of kijk op onze cursuspagina.

VOO Congres op 28 maart

Op 28 maart 2020 organiseert de VOO zelf een congres, met als thema School & Armoede. Veel MR-leden bleken hierin geïnteresseerd te zijn en te willen kijken wat op school gedaan kan worden om armoede onder kinderen te bestrijden. Bent u ook geïnteresseerd in ons congres? Houd dan vooral onze website en sociale mediapagina’s in te gaten!

VOO-adviseur Elles Verschoor in gesprek met bezoeker van het congres
Hoofdspreker Boris van der Ham tijdens de plenaire opening van het congres
VOO-adviseur Elles Verschoor met de ‘Save the date’ voor het VOO-congres op 28 maart
Een deel van team #VOO op het congres! V.l.n.r.: Marco Frijlink, Elles Verschoor, Bram Buskoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 mrt 2023

Het is lang geleden dat de lente zo miezerig is begonnen als dit jaar. In allerlei opzichten.