Save the date: 13e WMS congres

Gepubliceerd op: vrijdag 6 september, 2019

De inschrijving voor het 13e WMS congres 2019 staat vanaf 2 september open.

Op woensdag 27 november 2019 vindt het 13e landelijke WMS congres plaats in de ReeHorst in Ede met als thema Meer verantwoordelijkheden, meer samenwerking. Het congres wordt georganiseerd door Onderwijsgeschillen en het project Versterking medezeggenschap, waar de Vereniging Openbaar Onderwijs onderdeel van uitmaakt.
De landelijke (onderwijs)organisaties en een aantal deskundigen uit de praktijk verzorgen in drie rondes 47 inspirerende workshops (waarvan 6 workshops door de VOO worden georganiseerd), sessies en lezingen.
Het is een leerzame dag voor iedereen die betrokken is bij zeggenschap en medezeggenschap in het funderend onderwijs. Een deel van het aanbod workshops en lezingen sluit aan bij het thema van de dag, maar ook actuele ontwikkelingen komen aan bod.  

Plenaire opening

De keynote speaker is Boris van der Ham, oud-politicus, acteur en voorzitter van het Humanistisch Verbond. Als democratie-activist en oud-Kamerlid weet Van der Ham als geen ander hoe belangrijk samenwerking is. DNL theatercollectief gaat tijdens het plenaire deel op geheel eigen wijze in op het thema en zorgt voor de luchtige toets.

Aanbod voor brede doelgroep en voor specifieke doelgroepen

Naast een groot aanbod van workshops en lezingen voor een brede doelgroep worden er ook workshops voor specifieke doelgroepen aangeboden. 
Het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) verzorgt in elke ronde een workshop voor leerlingen in de (G)MR. Alle reden dus voor leerlingen om zich aan te melden. 
Voor bestuurders, directieleden en schoolleiders, wordt er onder meer een masterclass door Boris van der Ham verzorgd. En in elke ronde worden workshops/lezingen aangeboden voor beginnende/startende (G)MR-leden.  
Lees voordat u uw keuze maakt de beschrijvingen van de workshops/lezingen goed door. 

Inschrijving en informatie

Op de websites van Onderwijsgeschillen en infowms vindt u uitgebreide informatie. Inschrijving kan uitsluitend individueel en online. Kosten bedragen € 99,- inclusief lunch.

Het lerarentekort: er is maar 1 oplossing en dat is salarisverhoging Iedereen in en om het onderwijs heeft de afgelopen jaren wel iets gezegd over het lerarentekort in het basisonderwijs. Er zijn actieplannen gepresenteerd, zij-instromers worden gestimuleerd, grote steden maken het wonen aantrekkelijker, het kan...In de jaarlijkse School!Week laat het openbaar onderwijs onder het motto ‘Ik ben welkom’ zien waar het voor staat. In 2019 was het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Wat is dat karakter nu precies?   Sinds 2012 staan jaarlijks een week lang de kernwaarden van het...