Nieuws

Regionale netwerkbijeenkomsten voor MR-leden

Gepubliceerd op: vrijdag 6 september 2019

Versterking medezeggenschap, een initiatief van de ouder- en onderwijsorganisaties, organiseert dit najaar twee regionale netwerkbijeenkomsten speciaal voor leden van de medezeggenschapsraad van scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Doel van de bijeenkomsten is naast informatievoorziening vooral ook een mogelijkheid bieden andere MR-leden uit de regio te ontmoeten om contacten te leggen en ervaringen te delen. Na het plenaire deel kunnen de deelnemers kiezen uit drie workshops, georganiseerd door de VOO, CNV Onderwijs en Ouders & Onderwijs.
De eerste bijeenkomst vindt plaats op 17 oktober in het Drenthe College in Assen, de tweede op 28 oktober in het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Er zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden aan deelname, deze worden gedragen door Versterking medezeggenschap.

Data en locaties

17 oktober 2019: Drenthe College, Anne de Vriesstraat 70, Assen
28 oktober 2019: Koning Willem 1 College, Vlijmenseweg 2, 5223 GW ’s-Hertogenbosch

Programma

17.30 – 18.00 Ontvangst met koffie/thee en broodjes
18.00 – 18.30 Inleiding door Kitty Ramakers, projectleider Versterking medezeggenschap
18.45 – 19.45 1e workshopronde
19.45 – 20.15 pauze
20.15 – 21.15 2e workshopronde
Borrel/afsluiting

Workshops

1. Geld en school – Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO)
Hoe lopen de geldstromen in het onderwijs en hoe kan de MR hier invloed op uitoefenen? In deze workshop laten we onder meer zien hoe een school aan zijn financiële middelen komt, welk deel van het geld voor bovenschoolse zaken wordt ingezet en hoe het zit met het geld voor passend onderwijs.

2. MR, profileer en presenteer jezelf aan de achterban met een filmpje! – CNV Onderwijs
Een filmpje is een ludieke manier om je als MR te presenteren aan je achterban. Wie zijn jullie en wat doen jullie? In een filmpje laat je het zien! Tijdens de workshop ervaar je hoe je eenvoudig een leuk filmpje kunt maken met je smartphone.

3. Ouders in en om de school – Ouders & Onderwijs.
Ouders zijn een onontbeerlijke partner voor de school. Ze hebben een formele (MR, OR) en een informele rol. De Staat van de Ouder 2019 laat zien dat er (te) veel afstand is tussen formele en informele ouderbetrokkenheid. In deze workshop laten we aansprekende voorbeelden zien en bespreken we kansen en mogelijkheden voor de samenwerking tussen ouders en school.

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Versterking medezeggenschap is bereikbaar door een e-mail te sturen naar [email protected]
Kijk voor meer informatie over Versterking medezeggenschap op www.infowms.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 mrt 2023

Het is lang geleden dat de lente zo miezerig is begonnen als dit jaar. In allerlei opzichten.