Nieuws

Nieuw cursusaanbod: Volg het onderwijsgeld

Gepubliceerd op: dinsdag 26 maart 2019

De kranten staan vol met berichten over onderwijs en geld. Scholen klagen over te weinig geld, de minister en Tweede Kamer wijzen op geld wat op de plank blijft liggen, maar hoe zit het nu voor uw school/bestuur?

Hoe lopen geldstromen binnen het onderwijs en hoe kan de (G)MR invloed uitoefenen?
De VOO heeft de nieuwe cursus Volg het onderwijsgeld ontwikkeld: hoe lopen geldstromen binnen het onderwijs en hoe kan de (G)MR invloed uitoefenen? In deze cursus laten we zien hoe de geldstromen binnen het onderwijs en de school lopen. Verder leert u tijdens de cursus hoe u grip kunt krijgen op de financiën, welke rechten de (G)MR daarbij heeft en wat er binnenkort in deze rechten zal veranderen.

Voor personeel en ouders
Deze nieuwe cursus Volg het onderwijsgeld is primair gericht op leden van (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraden, maar kan ook inzicht geven aan andere betrokkenen zoals directie, ouderraad en individuele ouders of personeelsleden.
De cursus is ook geschikt om op locatie te volgen door alle betrokkenen partijen samen. Daarmee maakt u het mogelijk om een goed gesprek over het geld op en rond school te voeren. 

Lees hier meer over de inhoud van de cursus.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...



Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).