Nieuws

Livestream GMR Fluvium Openbaar Onderwijs

Gepubliceerd op: vrijdag 21 mei 2021

Op maandagavond 17 mei presenteerde de GMR Fluvium Openbaar Onderwijs, via een livestream, een talkshow over de rol van de medezeggenschap bij de onderwerpen leerlingenraad, onderwijskwaliteit, kleine scholen en gepersonaliseerd leren.

VOO aanwezig bij livestream GMR Fluvium

Alle onderwerpen werden geïntroduceerd door leerlingen van twee leerlingenraden en daarna besproken door de bestuurder, directeuren, leerkrachten en ouders. VOO-beleidsadviseurs Janny Arends en Elles Verschoor vertelden bij ieder onderwerp wat de (G)MR kan betekenen.

Het informatieve programma van de GMR van Fluvium is zeker de moeite waard om terug te kijken als MR-lid. Het webinar is hieronder terug te kijken en duurt ongeveer een uur. Heeft u vragen over een van deze onderwerpen? VOO-leden kunnen gratis hun vragen stellen aan de VOO Helpdesk.

Janny Arends
Senior beleidsadviseur

Janny is senior beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap.

Meer over Janny
Elles Verschoor
Cursusleider en adviseur

Elles Verschoor is cursusleider bij de VOO en verzorgt cursussen voor MR’s, ouderraden en tussenschoolse opvang.

Meer over Elles

MR Academie

Dé online leer- en kennisdeelomgeving voor medezeggenschap!

Bekijk cursus

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...



Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).