Nieuws

Governance in gesprek / Podcast

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2023

Governance in gesprek is een onregelmatig verschijnende podcast van Hartger Wassink en Marco Frijlink. In deze aflevering gaan we dieper in op de Code Goed Toezicht van de VTOI-NVTK, de beroepsvereniging van toezichthouders in het onderwijs en de kinderopvang. Met Sam Terpstra, een van de onderzoekers van de vereniging spreken we over de rol van de code in de praktijk. Daarnaast gaan we nog even verder met het thema bezoldiging van toezichthouders, want VOS/ABB heeft een onderzoek gedaan naar de feitelijke gang van zaken én de vraag wat toezichthouders en bestuurders daar eigenlijk van vinden.

Luister hieronder:

Tags:
  • Victor Mensingh

    • 8 november 2023

    Beste Marco, Erg interessante podcast Ik zou graag wat meer willen weten over de verschillen (in de praktijk) tussen een one-tier en two-tier RvT. Ik merk dat een one-tier (wat een grotere betrokkenheid suggereert, dus meer tijd vergt) wordt ingevuld als een two-tier. Wat heeft jullie voorkeur? Nogmaals dank voor deze zeer interessante podcast. Mvg, Victor Mensingh En wat heeft jullie voorkeur?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

In Friesland zijn de afgelopen jaren zo'n dertig samenwerkingsscholen ontstaan. Deze scholen combineren openbaar onderwijs met andere onderwijsvormen. VOO-voorzitter Marco Frijlink ondersteunt dit concept vanwege de positieve invloed op persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Durk Meijer, die leiding geeft aan zowel een christelijke als een openbare school in Drachten, werkt aan het overbruggen van verschillen tussen deze scholen.