Nieuws

Governance in gesprek / Podcast

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2023

Governance in gesprek is een onregelmatig verschijnende podcast van Hartger Wassink en Marco Frijlink. In deze aflevering gaan we dieper in op de Code Goed Toezicht van de VTOI-NVTK, de beroepsvereniging van toezichthouders in het onderwijs en de kinderopvang. Met Sam Terpstra, een van de onderzoekers van de vereniging spreken we over de rol van de code in de praktijk. Daarnaast gaan we nog even verder met het thema bezoldiging van toezichthouders, want VOS/ABB heeft een onderzoek gedaan naar de feitelijke gang van zaken én de vraag wat toezichthouders en bestuurders daar eigenlijk van vinden.

Luister hieronder:

Tags:
  • Victor Mensingh

    • 8 november 2023

    Beste Marco, Erg interessante podcast Ik zou graag wat meer willen weten over de verschillen (in de praktijk) tussen een one-tier en two-tier RvT. Ik merk dat een one-tier (wat een grotere betrokkenheid suggereert, dus meer tijd vergt) wordt ingevuld als een two-tier. Wat heeft jullie voorkeur? Nogmaals dank voor deze zeer interessante podcast. Mvg, Victor Mensingh En wat heeft jullie voorkeur?

Comments are closed.

Marco Frijlink
Voorzitter

Marco is de voorzitter van de VOO en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de vereniging.

Meer over Marco

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).