Nieuws

Inschrijving WMS Congres 2020 geopend

Gepubliceerd op: dinsdag 8 september 2020

De inschrijving voor het veertiende WMS Congres 2020 is geopend. Het thema van het congres is dit jaar: ‘Medezeggenschap in bewogen tijden’.

De organisator van het congres is Onderwijsgeschillen. Het congres heeft een algemeen deel met een aantal interessante sprekers en ook een deel waarbij deelnemers workshops kunnen volgen. Verschillende organisaties geven de workshops, waaronder de VOO. De vijf workshops die de VOO geeft, zullen onder meer gaan over de achterban en financiën.

Voor meer informatie en inschrijven, download de uitnodiging voor het congres.

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.



Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.