Onze helpdesk is niet beschikbaar van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei, evenals donderdag 9 en vrijdag 10 mei 2024.

Medezeggenschap

Word als medezeggenschapsraad lid van VOO!

Al vanaf 132,64 per jaar

Geef een impuls aan uw werk als medezeggenschapsraad met het lidmaatschap van de VOO. Afhankelijk van de wensen van uw MR kunt u een keuze maken uit drie lidmaatschappen. Bekijk de verschillende typen en alle voordelen hieronder!

Uitleg over de onderdelen van het VOO-lidmaatschap

VOO Helpdesk. Met de helpdesk kan elk MR-lid mailen en elke schooldag bellen naar onze helpdesk voor alle vragen over onderwijs en medezeggenschap.

Korting. Leden krijgen 15% korting op onze cursussen en advieswerk. Bij VOO Volledig is 5 uur instructie/begeleiding door een VOO-medezeggenschapsexpert inbegrepen.

Gratis ‘Handboek in de MR’. Hét handboek voor alle beginnende MR-leden. Gratis bij elk lidmaatschap.

MR Academie. Een online leer- en kennisdeelomgeving waarbij elk lid van de MR onbeperkt en 100% zelfstandig kan leren over medezeggenschap. Meer weten? Ga naar www.mracademie.nl.

Gratis tweejaarlijkse reglementen-check. Elke twee jaar kijken we of het medezeggenschapsreglement en huishoudelijk reglement nog op orde zijn.

Instructie/begeleiding. U krijgt een VOO-medezeggenschapsexpert toegewezen die uw school en MR goed leert kennen en bij wie u 5 uur per jaar terecht kan voor uitgebreide ondersteuning.


Contributie

De contributie wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en is afhankelijk van het aantal leerlingen op school en het aantal MR-leden. 

Het bedrag wordt vergoed door het bevoegd gezag van de school
Het bedrag voor het VOO-lidmaatschap voor medezeggenschapsraden wordt vergoed door het bevoegd gezag, op basis van wettelijk vastgestelde rechten omtrent faciliteiten voor medezeggenschapsorganen (artikel 28 lid 2 WMS). De (G)MR dient wel het bevoegd gezag vooraf op de hoogte te stellen van dat u het lidmaatschap aan zal vragen, met het bijbehorende bedrag genoemd. Voor een GMR geldt dat het bevoegd gezag het college van bestuur is, voor een MR is dit de schoolleiding. Let wel, het verkrijgen van toestemming van het bevoegd gezag is niet nodig.

Met de volgende stappen kunt u de contributie voor uw MR berekenen:

  • VOO Simpel = bedrag bij stap 1
  • VOO Basis = bedrag bij stap 1 + kortingsbedrag MR Academie (stap 2)
  • VOO Simpel = bedrag bij stap 1 + kortingsbedrag MR Academie (stap 2) + kortingsbedrag 5 uur instructie/begeleiding (stap 3)

Stap 1 – Bedrag o.b.v. leerlingenaantallen

MR primair onderwijs (po)
0-200 leerlingen
201-300 leerlingen
301-500 leerlingen
501-700 leerlingen
751 of meer leerlingen
132,64
169,62
197,67
242,32
285,67
MR voortgezet onderwijs (vo) 285,67
GMR po of vo 285,67
OPR 285,67

Stap 2 – Kortingsbedrag MR Academie (alleen van toepassing als u het VOO Basis of Volledig lidmaatschap kiest)

0-6 MR-leden 440,- (20% korting, normaal 550,-)
7-12 MR-leden 660,- (20% korting, normaal 825,-)
13-18 MR-leden 880,- (20% korting, normaal 1.100,-)
18 of meer MR-leden Neem contact met ons op

Stap 3 – Kortingsbedrag 5 uur instructie/begeleiding (alleen van toepassing als u het VOO Volledig lidmaatschap kiest)

  • 648,- (15% korting, normaal: 762,50)

José Pieneman
Medewerker secretariaat

José werkt op het secretariaat van de VOO en houdt zich bezig met de organisatie van cursussen en personeelsbeleid.

Meer over José

Waarom MR’s lid worden van de VOO

Word als medezeggenschapsraad lid van VOO net als Ayla Ozturk

Word als medezeggenschapsraad lid van VOO net als Robert BarendseRobert

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).