Medezeggenschap

Word als medezeggenschap lid van VOO!

Vanaf 99 euro per jaar.

Het VOO-lidmaatschap is er voor alle scholen: openbaar en bijzonder.

VOO geeft onafhankelijk advies aan MR, GMR en schoolbestuur en verzorgt cursussen op meer dan 50 plaatsen in het land en op uw eigen locatie. Wilt u meer ondersteuning en altijd kunnen rekenen op deskundig advies? Ga dan het voordelige MR-lidmaatschap aan. Profiteer van 15 procent korting op de cursussen medezeggenschap en de gratis helpdesk.

Voor de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) vormt medezeggenschap één van de belangrijkste activiteiten. Met een krachtige lobby in de Haagse politiek, een landelijk Expertisecentrum Medezeggenschap met ruim dertig ervaren cursusleiders en vier gespecialiseerde MR-adviseurs op het bureau van de vereniging in Almere, behartigen wij de belangen van de medezeggenschap in het onderwijs.

Voordelen

Lid worden van VOO als GMR, MR of OPR heeft veel voordelen!

  • Toegang tot onze ledenomgeving met honderden FAQ’s op gebied van medezeggenschap, templates en
  • Gratis telefonische en schriftelijke helpdesk voor vragen.
  • Drie keer per jaar het magazine ‘Onze School’
  • 15% korting op cursussen en de VOO Servicekaart

Kosten (nu)

MR PO

MR 0-50 leerlingen €       61
MR 51-100 leerlingen €       83
MR 101-200 leerlingen €      104
MR 201-300 leerlingen €      133
MR 301-500 leerlingen €      155
MR 501-750 leerlingen €      190
MR vanaf 751 leerlingen €      224

MR VO  € 215,-

OPR 495 euro per jaar

GMR 225 euro per jaar

Het lerarentekort: er is maar 1 oplossing en dat is salarisverhoging Iedereen in en om het onderwijs heeft de afgelopen jaren wel iets gezegd over het lerarentekort in het basisonderwijs. Er zijn actieplannen gepresenteerd, zij-instromers worden gestimuleerd, grote steden maken het wonen aantrekkelijker, het kan...In de jaarlijkse School!Week laat het openbaar onderwijs onder het motto ‘Ik ben welkom’ zien waar het voor staat. In 2019 was het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Wat is dat karakter nu precies?   Sinds 2012 staan jaarlijks een week lang de kernwaarden van het...