Nieuws

Nieuw: organiseer een ouderavond met de VOO

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juni 2022

Een ouderavond organiseren is niet altijd eenvoudig. Voor de organiserende medewerkers kost de invulling veel tijd en niet alle ouders/verzorgers zijn aanwezig. Het bezoeken van een ouderavond is vaak moeilijk te regelen. Tegelijk zijn ouderavonden wel heel belangrijk. Ouders en scholen gaan met elkaar in gesprek over belangrijke onderwerpen én het faciliteert ouders om met elkaar in gesprek te gaan. Speciaal voor het primair onderwijs heeft de VOO daarom een online ouderavond ontwikkeld over digitale opvoeding.

De voordelen van een Ouderavond Online organiseren via de VOO:

  • Wij nemen het grootste deel van de organisatie uit handen.
  • Hogere opkomst door toegankelijke online invulling.
  • Onderwerp dat leeft bij veel ouders.

School verstuurt alleen uitnodiging

De ervaren begeleiders van de VOO verzorgen de online ouderavonden via Zoom. Ze verzorgen een presentatie over het thema en zorgen vooral dat deelnemers daarna onderling in gesprek gaan. In totaal duurt de bijeenkomst ongeveer 75 minuten. De school verstuurt alleen de uitnodiging. Deelnemers melden zich aan bij de VOO en ontvangen een link naar de bijeenkomst.

“Hoe lang mag jouw kind op de tablet?”

Kinderen groeien op met beeldschermen. Dat is vermakend, aantrekkelijk en leerzaam. Tegelijkertijd vraagt dit ook om digitale opvoeding van onze kinderen. Tijdens de Ouderavond Online bespreken we hoe we kinderen mediawijs kunnen maken en wat de rol van de ouder daarbij is.

Interesse? Vraag nu een Ouderavond Online aan.

Organiseert u liever een Ouderavond Online over een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons cursusbureau voor de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eddy Habben Jansen
Beleidsadviseur

Eddy is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.

Meer over Eddy

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

Ouderavond online

Bekijk cursus

Wie per 2024-2025 met de pabo of een tweedegraads lerarenopleiding wil starten, betaalt de eerste twee jaar weer het volledig wettelijk collegegeld. VOO-beleidsadviseur Bram Buskoop: "dit plan is zeer onwenselijk voor het onderwijs en pijnlijk voor iedereen die hard werkt aan het bestrijden van het lerarentekort." De VOO roept Tweede Kamerleden op om dit plan niet goed te keuren en voorstellen in te dienen om lerarenopleidingen financieel een stuk aantrekkelijker te maken ten opzichte van andere hbo- en wo-studies.