Nieuws

Nieuw: organiseer een ouderavond met de VOO

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juni 2022

Een ouderavond organiseren is niet altijd eenvoudig. Voor de organiserende medewerkers kost de invulling veel tijd en niet alle ouders/verzorgers zijn aanwezig. Het bezoeken van een ouderavond is vaak moeilijk te regelen. Tegelijk zijn ouderavonden wel heel belangrijk. Ouders en scholen gaan met elkaar in gesprek over belangrijke onderwerpen én het faciliteert ouders om met elkaar in gesprek te gaan. Speciaal voor het primair onderwijs heeft de VOO daarom een online ouderavond ontwikkeld over digitale opvoeding.

De voordelen van een Ouderavond Online organiseren via de VOO:

  • Wij nemen het grootste deel van de organisatie uit handen.
  • Hogere opkomst door toegankelijke online invulling.
  • Onderwerp dat leeft bij veel ouders.

School verstuurt alleen uitnodiging

De ervaren begeleiders van de VOO verzorgen de online ouderavonden via Zoom. Ze verzorgen een presentatie over het thema en zorgen vooral dat deelnemers daarna onderling in gesprek gaan. In totaal duurt de bijeenkomst ongeveer 75 minuten. De school verstuurt alleen de uitnodiging. Deelnemers melden zich aan bij de VOO en ontvangen een link naar de bijeenkomst.

“Hoe lang mag jouw kind op de tablet?”

Kinderen groeien op met beeldschermen. Dat is vermakend, aantrekkelijk en leerzaam. Tegelijkertijd vraagt dit ook om digitale opvoeding van onze kinderen. Tijdens de Ouderavond Online bespreken we hoe we kinderen mediawijs kunnen maken en wat de rol van de ouder daarbij is.

Interesse? Vraag nu een Ouderavond Online aan.

Organiseert u liever een Ouderavond Online over een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons cursusbureau voor de mogelijkheden.

Eddy Habben Jansen
Beleidsadviseur

Eddy is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.

Meer over Eddy

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ouderavond

Volledig door ons voorbereide ouderavond voor op school.

Bekijk cursus

Het is weer zover. De lente is begonnen, maar zoals bijna elk jaar is er nog veel op aan te merken. Te koud, te nat, te instabiel. Het is net de Staat van het Onderwijs. Elk jaar in april presenteert de Inspectie van het Onderwijs onder die noemer haar bevindingen in een lijvig rapport. Ook dit jaar is het weer raak, met nog ronkender bewoordingen dan vorige editie...Als reactie op de aanpassingen in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) per 1 augustus 2023, hebben Tweede Kamerleden Stoffer en Pijpelink een amendement voorgesteld dat deze week met algemene stemmen in de Tweede Kamer is aangenomen. Dit amendement op een onderdeel van de Reparatiewet OCW voor het jaar 2023-2024, versterkt de informatiepositie van de medezeggenschapsraad en brengt de tekst van de WMS op dit punt in lijn met de tekst in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).