Nieuws

Nieuw: organiseer een ouderavond met de VOO

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juni 2022

Een ouderavond organiseren is niet altijd eenvoudig. Voor de organiserende medewerkers kost de invulling veel tijd en niet alle ouders/verzorgers zijn aanwezig. Het bezoeken van een ouderavond is vaak moeilijk te regelen. Tegelijk zijn ouderavonden wel heel belangrijk. Ouders en scholen gaan met elkaar in gesprek over belangrijke onderwerpen én het faciliteert ouders om met elkaar in gesprek te gaan. Speciaal voor het primair onderwijs heeft de VOO daarom een online ouderavond ontwikkeld over digitale opvoeding.

De voordelen van een Ouderavond Online organiseren via de VOO:

  • Wij nemen het grootste deel van de organisatie uit handen.
  • Hogere opkomst door toegankelijke online invulling.
  • Onderwerp dat leeft bij veel ouders.

School verstuurt alleen uitnodiging

De ervaren begeleiders van de VOO verzorgen de online ouderavonden via Zoom. Ze verzorgen een presentatie over het thema en zorgen vooral dat deelnemers daarna onderling in gesprek gaan. In totaal duurt de bijeenkomst ongeveer 75 minuten. De school verstuurt alleen de uitnodiging. Deelnemers melden zich aan bij de VOO en ontvangen een link naar de bijeenkomst.

“Hoe lang mag jouw kind op de tablet?”

Kinderen groeien op met beeldschermen. Dat is vermakend, aantrekkelijk en leerzaam. Tegelijkertijd vraagt dit ook om digitale opvoeding van onze kinderen. Tijdens de Ouderavond Online bespreken we hoe we kinderen mediawijs kunnen maken en wat de rol van de ouder daarbij is.

Interesse? Vraag nu een Ouderavond Online aan.

Organiseert u liever een Ouderavond Online over een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons cursusbureau voor de mogelijkheden.

Eddy Habben Jansen
Beleidsadviseur

Eddy is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.

Meer over Eddy

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ouderavond

Volledig door ons voorbereide ouderavond voor op school.

Bekijk cursus

Op 19 september vindt de eerste VOO Openbaar onderwijsborrel plaats in ons kantoor in hartje Bussum. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten over de meest recente ontwikkelingen in het onderwijs.Bij de Vereniging Openbaar Onderwijs heeft Janny Arends zich de afgelopen 26,5 jaar als senior beleidsadviseur elke dag gepassioneerd ingezet voor goede medezeggenschap op scholen in het primair en het voortgezet onderwijs. Zij deed en doet dit vanuit de overtuiging dat goed onderwijs alleen tot stand komt als allen die bij de school betrokken zijn, mee-richting geven aan het beleid van de school. Dat betekent dat ouders, personeelsleden en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen een serieuze rol moeten kunnen spelen in de medezeggenschap.