Nieuws

Actuele handreiking corona onderwijs en medezeggenschap

Gepubliceerd op: maandag 18 juli 2022

Een opleving van het coronavirus kan in het najaar van 2022 weer voorkomen. Het ministerie van OCW heeft met onderwijsorganisaties een plan gemaakt om daarop voorbereid te zijn: het sectorplan corona. Aan schoolbesturen is nu gevraagd draaiboeken voor de eigen scholen te maken en deze voor 1 oktober voor te leggen aan de MR. Nu er een plan ligt voor het najaar van 2022, hebben wij de handreiking vernieuwd. In de actuele handreiking corona onderwijs leest u onder meer:

  • De rol en bevoegdheden van de MR rondom coronamaatregelen op school.
  • Tips voor het bestuur bij het maken van de plannen.
  • Een overzicht van wat de MR nu al kan doen.

Download hier de Handreiking MR en corona juli 2022.

De VOO schreef eerder al een handreiking voor medezeggenschapsraden over hun rol bij aangepaste plannen voor school. De actuele handreiking corona onderwijs is gemaakt naar aanleiding van de nieuwe ontwikkelingen.

Helpdesk voor VOO-leden

Heeft u vragen over de handreiking? VOO-leden kunnen gratis contact opnemen met de VOO Helpdesk via 036 – 711 61 78 en via [email protected]. Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 en 13:00 (behalve tijdens de vakantie van 25 juli 2022 tot 22 augustus 2022).

Eddy Habben Jansen
Beleidsadviseur

Eddy is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.

Meer over Eddy

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MR Compleet

MR Compleet is dé complete basiscursus voor MR-leden bestaande uit drie bijeenkomsten.

Bekijk cursus

Helaas is armoede nog steeds een groot -en groeiend- probleem in Nederland. Het CPB verwacht dat in 2024 zo’n 7% van de kinderen in ons land opgroeit in armoede. Dat zijn gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas en houdt u er rekening mee dat er nog meer zijn die net niet aan de definitie voldoen, maar bij wie het ook geen vetpot is.