Nieuws

Actuele handreiking corona onderwijs en medezeggenschap

Gepubliceerd op: maandag 18 juli 2022

Een opleving van het coronavirus kan in het najaar van 2022 weer voorkomen. Het ministerie van OCW heeft met onderwijsorganisaties een plan gemaakt om daarop voorbereid te zijn: het sectorplan corona. Aan schoolbesturen is nu gevraagd draaiboeken voor de eigen scholen te maken en deze voor 1 oktober voor te leggen aan de MR. Nu er een plan ligt voor het najaar van 2022, hebben wij de handreiking vernieuwd. In de actuele handreiking corona onderwijs leest u onder meer:

  • De rol en bevoegdheden van de MR rondom coronamaatregelen op school.
  • Tips voor het bestuur bij het maken van de plannen.
  • Een overzicht van wat de MR nu al kan doen.

Download hier de Handreiking MR en corona juli 2022.

De VOO schreef eerder al een handreiking voor medezeggenschapsraden over hun rol bij aangepaste plannen voor school. De actuele handreiking corona onderwijs is gemaakt naar aanleiding van de nieuwe ontwikkelingen.

Helpdesk voor VOO-leden

Heeft u vragen over de handreiking? VOO-leden kunnen gratis contact opnemen met de VOO Helpdesk via 036 – 711 61 78 en via [email protected]. Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 en 13:00 (behalve tijdens de vakantie van 25 juli 2022 tot 22 augustus 2022).

Eddy Habben Jansen
Beleidsadviseur

Eddy is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met ouderbetrokkenheid en burgerschap.

Meer over Eddy

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of kies voor de maandelijkse nieuwsbrief voor een update over het openbaar onderwijs.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MR Compleet

Complete basiscursus voor MR-leden bestaande uit drie bijeenkomsten.

Bekijk cursus

Het openbaar onderwijs heeft een actief-pluriforme opdracht. Dit betekent dat het onderwijs bijdraagt aan ‘de ontwikkeling van de leerling met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Daarom kunnen kinderen godsdienstig of humanistisch vormingsonderwijs krijgen. Niet alle openbare scholen weten wat ze 'moeten', maar vooral ook niet wat er tegenwoordig mogelijk is bij het invulling geven aan deze wettelijke verplichting. Modern vormingsonderwijs is een kans om leerlingen op openbare scholen wat extra's te bieden op de thema's socialisatie en persoonsvorming.  



popup-close

Blijf op de hoogte van de laatste updates met onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks nieuwe artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of maandelijkse updates over openbaar onderwijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.