Beste bezoeker, in verband met de zomervakantie is de VOO tot en met 21 augustus niet bereikbaar. We wensen u een prettige zomer(vakantie) toe.

Peter de Vries

Beleidsadviseur

Peter houdt zich als beleidsadviseur bij de VOO sinds 2021 bezig met het onderwerp ouderbetrokkenheid. Hoe zorg je ervoor dat de relatie tussen school en ouder zo optimaal mogelijk is in het belang van het kind?


Over Peter

Peter de Vries was bijna tien jaar leraar in het basis- en speciaal basis onderwijs. Daarna werkte hij als locatiemanager op een orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een meervoudige lichamelijke beperking. Peter is expert ouderbetrokkenheid, verzorgt lezingen en trainingen en begeleidt instellingen voor kinderopvang en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Ook wordt hij vaak als projectleider ingezet om de rol van ouders binnen een wijk of gemeente te versterken. Daarnaast doet Peter promotieonderzoek over ouderbetrokkenheid aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Peter de Vries, die ook zelf als ouder op school komt, heeft meerdere boeken over ouderbetrokkenheid op zijn naam staan.