Leone de Voogd

Beleidsadviseur

Contact met Leone

T: 036 5331500
@: [email protected]

Over Leone

Leone studeerde (ontwikkelings-)psychologie en politicologie aan de Universiteit Leiden en werkte als promovendus en postdoc onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Zij deed hier onder andere onderzoek naar de preventie van angst en depressie bij middelbare scholieren en naar psychologische mechanismen die een rol spelen bij kansenongelijkheid in het onderwijs.

Sinds 2018 werkt Leone als beleidsadviseur bij de VOO, waar zij zich met name bezighoudt met de thema’s kansengelijkheid, identiteit en kernwaarden van het openbaar onderwijs, burgerschapsvorming, levensbeschouwing en leerlingparticipatie.
Daarnaast is Leone hoofdredacteur van het VOO-magazine ‘Onze School’.

Het lerarentekort: er is maar 1 oplossing en dat is salarisverhoging Iedereen in en om het onderwijs heeft de afgelopen jaren wel iets gezegd over het lerarentekort in het basisonderwijs. Er zijn actieplannen gepresenteerd, zij-instromers worden gestimuleerd, grote steden maken het wonen aantrekkelijker, het kan...In de jaarlijkse School!Week laat het openbaar onderwijs onder het motto ‘Ik ben welkom’ zien waar het voor staat. In 2019 was het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Wat is dat karakter nu precies?   Sinds 2012 staan jaarlijks een week lang de kernwaarden van het...