Wat zijn de rechten van de MR bij overplaatsing van de schoolleider?

Antwoord

Wanneer op initiatief van het bevoegd gezag een schoolleider wordt overgeplaatst, heeft de MR hierbij een adviesbevoegdheid (artikel 11 lid 1h WMS). Dit adviesrecht geldt ook bij het aanstellen of ontslaan van een schoolleider. Als het gaat om een vrijwillige overstap, dan geldt deze adviesbevoegdheid niet. De MR van de school waar de schoolleider naartoe gaat, heeft in ieder geval een adviesrecht op basis van artikel 11 lid 1h WMS.


De VOO is expert op gebied van medezeggenschap. Veel informatie is te vinden in onze uitgebreide kennisbank. Wilt u vragen stellen aan onze experts over dit of een ander onderwerp? Word dan lid en neem contact op met de VOO Helpdesk!

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

MR Verdieping

Over de verschillende MR-rechten en de geschillencommissie.

Bekijk cursus

Het openbaar onderwijs heeft een actief-pluriforme opdracht. Dit betekent dat het onderwijs bijdraagt aan ‘de ontwikkeling van de leerling met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Daarom kunnen kinderen godsdienstig of humanistisch vormingsonderwijs krijgen. Niet alle openbare scholen weten wat ze 'moeten', maar vooral ook niet wat er tegenwoordig mogelijk is bij het invulling geven aan deze wettelijke verplichting. Modern vormingsonderwijs is een kans om leerlingen op openbare scholen wat extra's te bieden op de thema's socialisatie en persoonsvorming.  



popup-close

Blijf op de hoogte van de laatste updates met onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks nieuwe artikelen, tips en exclusieve inhoud over medezeggenschap, of maandelijkse updates over openbaar onderwijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.