Moet de MR vergaderingen notuleren?

Antwoord

Het is niet wettelijk verplicht dat de MR vergaderingen notuleert. Om een tweetal redenen is dit wel zeer aan te raden. Ten eerste omdat zo helder is waar de vorige vergadering over ging en welk afspraken er zijn gemaakt (ook fijn voor afwezigen) en ten tweede omdat notulen gebruikt kunnen worden om schriftelijk verslag te doen aan de achterban, wat een taak is van de MR (artikel 7 lid 3 WMS).

Let wel op dat notulen bedoeld zijn om algemene lijnen van de discussie weer te geven en de conclusie van elk agendapunt en niet om precies neer te zetten wie wat gezegd heeft. Het is aan te raden om een vast format te gebruiken voor de notulen, zodat elke notulen ongeveer hetzelfde eruitzien, ook als er elke vergadering iemand anders notuleert.


De VOO is expert op gebied van medezeggenschap. Veel informatie is te vinden in onze uitgebreide kennisbank. Wilt u vragen stellen aan onze experts over dit of een ander onderwerp? Word dan lid en neem contact op met de VOO Helpdesk!

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

MR Effectief

MR Effectief is dé cursus waarbij u meer leert over samenwerken en vergaderen in de MR.

Bekijk cursus

De Week van openbare scholen vindt dit jaar plaats van 20 t/m 24 maart. Op maandagmiddag 20 maart 2023 trappen de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB de Week van Openbare Scholen af met het symposium ‘Het verhaal van de openbare school’.