Hoe vaak moet het reglemnet opnieuw worden vastgesteld?

Antwoord

Er is wettelijk geen termijn waarbinnen het reglement opnieuw moet worden vastgesteld. Deze termijn is er wel voor het medezeggenschapsstatuut, namelijk elke twee jaar (artikel 21 WMS). Het is aan te raden om ook het medezeggenschapsreglement elke twee jaar te herzien. Zo kan ervoor worden gezorgd dat iedereen de afspraken doorneemt en iedereen ook de kans heeft om zich uit te laten hierover. Ook het door de MR zelf opgestelde huishoudelijk reglement zou minstens een keer per twee jaar onder de loep kunnen worden genomen.


De VOO is expert op gebied van medezeggenschap. Veel informatie is te vinden in onze uitgebreide kennisbank. Wilt u vragen stellen aan onze experts over dit of een ander onderwerp? Word dan lid en neem contact op met de VOO Helpdesk!

Bram Buskoop
Beleidsadviseur

Bram is beleidsadviseur bij de VOO en houdt zich in het bijzonder bezig met medezeggenschap en kansengelijkheid.

Meer over Bram

MR Start

MR Start is dé standaard basiscursus voor beginnende MR-leden bestaande uit één bijeenkomst.

Bekijk cursus

De Week van openbare scholen vindt dit jaar plaats van 20 t/m 24 maart. Op maandagmiddag 20 maart 2023 trappen de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB de Week van Openbare Scholen af met het symposium ‘Het verhaal van de openbare school’.