Pedagogisch Tact

Home - Cursussen - Leerkrachten en schoolleiding - Pedagogisch Tact

De pedagogische opdracht van de leraar is ervoor te zorgen dat ieder kind zich gezien, gekend, gehoord en begrepen voelt én zich binnen de eigen mogelijkheden optimaal ontwikkelt. Deze cursus Pedagogisch Tact is een persoonlijk ontwikkeltraject dat zich richt op de persoon van de leraar en de kwaliteit van de interactie tussen de leraar en zijn leerlingen.

Pedagogisch Tact is te formuleren als ‘op het goede moment de juiste dingen doen, óók in de ogen van de leerling’. Dit vraagt om een scherp bewustzijn van wat zich hier en nu afspeelt, wat dit betekent en wat het van je vraagt als leraar.

Na deze online cursus

  • weet je wat te doen om in elke situatie goed te kunnen (blijven) handelen
  • ben je bewuster van je handelen
  • zijn er routines gecreëerd in het intermenselijk contact
  • heb je je intuïtie en pedagogisch tact ontwikkeld.

Bij de training hoort een uitgebreid pakket hard-copy studiemateriaal

  • Pocket Bundel met 4 inspirerende boekjes (Betrokkenheid, Welbevinden, Verbondenheid en Pedagogisch Contact)
  • het boek ”Wij zijn leiders”. Wij zijn leiders geeft een beeld van de mens als leerling, leraar én leider. Het beschrijft een proces van volwassen worden in een onvolwassen wereld. Het boek geeft antwoorden op vragen van de toekomst.
  • het boek ”Ik, de leraar”. Dit is de tijd waarin er op veel plekken in het onderwijs eenzijdig aandacht is voor een klein gedeelte van het curriculum. Het is de tijd dat selectie en ranglijsten heersen. Maar het is de hoogste tijd dat we onder ogen zien dat we talenten van een complete generatie verloren laten gaan.
  • het boek ”Wij, de leraar”. Waar Ik, de leraar het primaire proces beschrijft waarmee uitsluiten van kinderen wordt tegengegaan, brengt Wij, de leraar de verantwoordelijke opvoeders samen. Zo kunnen kinderen hun opvoeders verbonden zien worden. Van Herpen spreekt hierin over ‘pedagogische oplaadpunten’ die in een ‘pedagogisch netwerk’ samen optrekken. Leraren spannen zich in om goede relaties met kinderen te krijgen. Maar waar dat lastig is of onmogelijk lijkt, verschijnt – in dit boek – een perspectief van een relatie met degenen die zo’n verbinding met dat ene kind al hebben.
  • het boek ”Ik, de coach”. Inzichten om spelers goed te begeleiden zodat ze met plezier presteren. Met handvatten voor situaties waarin het niet vanzelf gaat. Aandacht voor goed fysiek contact. En uiteraard over de omgang met ouders. Inzichten voor het werk met kinderen, maar ook te gebruiken bij (jong) volwassenen

De online training Pedagogisch Tact wordt aangeboden in samenwerking met Centrum Pedagogisch Contact.

Over de trainer

Marcel van Herpen stond aan de wieg van de eerste school voor ErvaringsGericht Onderwijs in Nederland en richtte een aantal expertisecentra op. Hij gaf al meer dan 1.000 lezingen, nationaal en internationaal en schreef een aantal pedagogische publicaties.

Leden krijgen korting!

Leden van de VOO krijgen maar liefst € 40 korting op deze online training! Bel met het cursussecretariaat (036-5331500) om uw kortingscode te ontvangen. Nog geen lid? Wordt dan nu meteen lid en profiteer direct al van de korting op deze cursus en 15% op al onze andere trainingen!

Schrijf u nu direct in voor deze opleiding pedagogisch tact!

Meer informatie

Bel met ons verenigingssecretariaat via 036 5331500 of mail [email protected].

In Company ?U kunt Pedagogisch Tact ook op uw eigen locatie organiseren.Aanvragen
KortingLeden krijgen 15% korting op de cursus

Inschrijven

Er zijn momenteel geen locaties bekend voor deze cursus/training.

Inschrijven voor de in-company cursus 'Pedagogisch Tact'

Om uw organisatie in te schrijven vult u het onderstaande formulier in. Vervolgens zullen wij z.s.m. contact met u opnemen.